Enfal Katliamı Mağdurları İstanbul'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Enfal Katliamı Mağdurları İstanbul'da Anıldı

Enfal Katliamı Mağdurları İstanbul\'da Anıldı

Irak’ın kuzeyinde 26 yıl önce Kürtlere yönelik gerçekleşen Enfal katliamının mağdurları, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde düzenlenen etkinlik ile anıldı.

23.04.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın kuzeyinde 26 yıl önce Kürtlere yönelik gerçekleşen Enfal katliamının mağdurları, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde düzenlenen etkinlik ile anıldı. Katliamın kalıntılarının yer aldığı fotoğraflar sergilenirken, basın açıklaması ile devrik Irak Lideri Saddam Hüseyin protesto edildi.

Bugün saat 14.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda BDP ilçe örgütü öncülüğünde yapılan etkinlikte, katliam mağdurları anıldı. Irak'ın kuzeyinden bazı aktivistlerin de yer aldığı anma etkinliğinde, 182 bin Kürdün katliamının gerçekleştirdiği kalıntılara ait fotoğraflar sergilendi. Akşam saat 18.00'e kadar sürmesi öngörülen etkinlikte, yoldan geçen vatandaşlara Baas rejimince gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybedenlerin anlatıldığı broşür ve CD'ler dağıtıldı.

Meydandaki etkinliğe yöresel kıyafetle katılan Irak Kürtlerinden aktivist Koşiş Mikail, katliamın 'soykırım' olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu. Mikail, "Kuzey Irakta 182 bin 000 insan katledildi. Bu insanların hiçbir günahı yoktu. Yalnızca Kürt oldukları için katledilmişlerdi. Bu nedenle bütün halklara, herkese çağrımız; Kürt, Türk, Fransız fark etmiyor. Bütün çağrımız bu sürecin bu katliam, Enfal sürecinin soykırım olarak tanınmasıdır" şeklinde konuştu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingöl ise katliamın tanınması için çaba yürüteceklerini dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Enfal Katliamı Mağdurları İstanbul'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement