Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Yetimlerle İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Yetimlerle İftar Sofrasında Buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Yetimlerle İftar Sofrasında Buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerjiden sağlık sektörüne, bankacılıktan uzay sanayine pek çok alanda yatırımlar yapılabileceğini belirterek, "Ancak en önemli yatırım, çocuklara yapılan yatırımdır" dedi.

12.07.2014 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerjiden sağlık sektörüne, bankacılıktan uzay sanayine pek çok alanda yatırımlar yapılabileceğini belirterek, "Ancak en önemli yatırım, çocuklara yapılan yatırımdır" dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Bizim Çocuklarımız" iftar programına katıldı. İftar programına, Bakan Yıldız'la beraber Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe belediye başkanları, davetliler ve yetim çocuklar katıldı.

İftar programında konuşan Bakan Taner Yıldız, Ramazan ayının ilk iftarında Soma'daki yetim çocuklarla buluştuğunu, Ramazan ayının 15'inci gününde ise Kayseri'deki yetim çocuklarla iftar programında bir araya geldiklerini ifade ederek, "Kayseri, hayırseverliğiyle bilinen bir şehrimiz. Birbirinin dertleriyle hemhal olan, birbirini anlayabilen, kalbimizle, gönlümüzle, aklımızla hep beraber olmak durumundayız. Birçok alanda enerjiden sağlık sektörüne, bankacılıktan uzay teknolojisine kadar pek çok yatırım yapabilirsiniz. Ancak en önemli yatırım çocuklara yapılan yatırımdır. Peygamber Efendimizin yetimlerle ilgili pek çok hadisi var. O hadislere uyarak çocuklarımıza her alanda ve her şeyimizle yakın olmak durumundayız. Sosyal devlet olmanın gereği de budur. Çocuklarımızın daha sıcak yuvalarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için, çocuk yuvalarını kapattık ve sevgi evlerini açtık. Sevgi evlerinin sayıları 4 bini buldu. Koruyucu aile konusunda da Kayseri ilk sıralarda. Her birlikte olacağız ve hep beraber güzel geleceğe yürüyeceğiz" diye konuştu.

Programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Ramazan başladığından bu yana belki de en anlamlı iftar programını yaptıklarını ifade ederek, "Peygamber efendimiz de bir yetimdi. İslam ülkelerinin aldığı bir kararla her Ramazan'ın 15'inci günü Yetimler Günü olarak kutlanıyor. Bu karar pek çok ülkede uygulanıyor. Dünyada 200 milyon yetim olduğunu düşünürsek, bugün daha da anlamlı oluyor. Filistin'de halihazırda pek çok yetim var ve birçoğu da yetim kalmak üzere" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Kayseri'deki yetim çocukların bayramlık kıyafetlerinin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki ve ilçe belediye başkanları tarafından karşılanıp tek tek yetimlerin evlerine bırakılacağı da bildirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Yetimlerle İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement