Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, İzmir'de - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, İzmir'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizi, iktidara geldiğimizde bir şeye benzetemeyenler, 'yalnızca iki belediyede, iki şirkette başarı sağlanmakla devlet yönetilmez' diyenler devletin nasıl yönetildiğini hep beraber gördüler" dedi.

21.05.2015 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizi, iktidara geldiğimizde bir şeye benzetemeyenler, 'yalnızca iki belediyede, iki şirkette başarı sağlanmakla devlet yönetilmez' diyenler devletin nasıl yönetildiğini hep beraber gördüler" dedi.

Bakan Yıldız, Menderes Belediyesi ve İZMİRGAZ AŞ ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen doğal gaz hattı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun Ermenek'e giderek maden faciasında acıyı paylaştığını, bu nedenle vefa borcunun bulunduğunu belirtti. Doğal gazın ilçeye getirilmesi konusunda Mendereslilerin sevincini paylaşmak ve vefa borcunu ödemek için bölgeye geldiğini kaydeden Yıldız, kamu ve özel sektörün İzmir'e enerji alanında 1,5 milyar liralık yatırım yaptığını belirterek "Büyüyen Türkiye'nin büyüyen İzmir'i olacak, gelişen enerji sektörü olacak" dedi.

Yerli kaynakların, yenilenebilen kaynakların harekete geçirilmesini isteyen Taner Yıldız, böylelikle doğal gaz ithalatının azalacağına işaret etti.

Siyasi istikrarı kuran bir iktidar olduklarını belirten Yıldız, "Aldığımız yüzde 50 oyla yüzde 100'e hizmet götüren bir yapıdayız. Biz ayrım yapmayız, ister CHP'li ister MHP'li ister AK Partili belediye olsun. Hizmet götürmede ayrım yapmayız. Menderes'teki vatandaşların da hizmet ayağına kadar gidecek" dedi.

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de 4-5 bin kilometre olan doğal gaz hattının bugün 93 bin kilometreye ulaştığını söyleyen Bakan Yıldız, "Bunları kamu bütçesine yük olmadan yapıyoruz, İZMİRGAZ finansmanını buluyor, hesaplarını yapıyor, hizmet dağıtım bedeli üzerinden Menderes'e de İzmir'e de dağıtımını yapıyor" diye konuştu.

İzmir'in Karşıyaka, Buca, Bornova, Konak, Karabağlar, Bayraklı, Gaziemir, Çiğli, Aliağa, Narlıdere, Torbalı, Menemen, Kemalpaşa, Tire ve Balçova ilçelerinde doğal gazın temin edildiğini söyleyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler bunu bütün illerimize ulaştırıyoruz. Geldiğimizde 9 ilde vardı şu anda 74 ilin kapısına doğal gaz getirildi, 72'sinde kullanılıyor. Bütün hanım kardeşlerim bundan faydalanacak. Türkiye büyümesine devam ediyor. Çok fazla faydalı işler yaptık bütün milletvekili arkadaşlarım İzmir için çalıştı. Daha yapacak çok işimiz var. Bizi, iktidara geldiğimizde bir şeye benzetemeyenler, 'yalnızca iki belediyede, iki şirkette başarı sağlanmakla devlet yönetilmez' diyenler devletin nasıl yönetildiğini hep beraber gördüler."

Vatandaşı küçümseyenlerin vatandaşın oyunu itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyleyen Yıldız, "Vesayet dediğimiz darbelerle bunu yapmaya çalıştılar. Bazen üniformalı, bazen sivil, bazen uzaktan, bazen yakın, bazen çok iyi tanıdığımız, bazen tanımadığımız insanlar tarafından gerçekleştirildi. Tek bir hedefi vardı, sizin sandıkta verdiğiniz oyları küçümsemek üzerineydi ve bunu algı operasyonları ile yönetmeye çalıştılar" ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarı olarak her zaman gerçeklerle yüzleşmeyi hedeflediklerini, vatandaşa dürüst olacaklarını kaydeden Bakan Yıldız, halkın yüreğine ve tercihine değer verdikleri için iktidarda kaldıklarını sözlerine ekledi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, seçim öncesinde verdikleri sözü yerine getirdiklerini ifade ederek, "İlçemizdekilerin en büyük ihtiyaç olarak gördüğü doğal gaz çalışmalarını başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Bize rantçı belediye diyorlar. Evet biz rantçı belediyeyiz. İlçemize değer katıyoruz. Vatandaşa rant sağlıyoruz" dedi.

İZMİRGAZ AŞ Genel Müdürü Burçin Yandımata, Menderes'e doğal gaz gelmesiyle ilçedeki yaşam standardının ve hava kalitesinin yükseleceğini dile getirdi.

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, bazı AK Parti İzmir milletvekilleri, milletvekili adayları, Menderes Belediyesi, İZMİRGAZ çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Yıldız, Menderes Belediye Başkanı Soylu ve İZMİRGAZ AŞ Genel Müdürü Yandımata'nın imzasını taşıyan doğal gaz aktarım borusunun toprak altına konulmasıyla temel atıldı.

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından Menderes Belediye Başkanı Soylu'yu makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement