Bakan Yıldız: Sandığın Üstüne Kimse Oturmasın Hem Kırılır, Hem de Cezası Var - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: Sandığın Üstüne Kimse Oturmasın Hem Kırılır, Hem de Cezası Var

Taner Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun "elektrikler kesilirse sandıklara oturun" çağrısına esprili bir cevap vererek, "Sandıklar eskisi gibi tahtadan değil. 70 kilonun üstünü tartmıyor." dedi.

28.05.2015 13:27  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrikler kesilirse sandıklara oturun' çağrısına esprili bir cevap vererek, "Sandıklar eskisi gibi tahtadan değil. Bildiğim kadarıyla 70 kilonun üstünü tartmıyor." dedi.

"HERKES HER İSTEDİĞİ YERE OTURAMAZ"

Seçim çalışmaları için Kayseri'ye gelen Bakan Yıldız, serbest bölgede bir fabrikayı ziyaret etti. Gazetecilerin, Kılıçdaroğlu'nin açıklamalarını hatırlatması üzerine Yıldız, "Anketleri ellerine aldıkça yani ümitsizliklerini görüyorum. Ondan dolayı yorum yapmayayım ama bu bir kanun işi, mevzuat işi. Herkes istediği her yere oturamaz Türkiye'de. Seçimin genel hükümleri ve seçmen kütükleriyle ilgili düzenlenen kanunun ilgili maddesinde, sandığın döküm ve sayımı ile ilgili konularda dahi düzenleme getirilmiş. Bırakın üzerine oturmayı yerini değiştirmezsin. Herkes her istediği yeri oturamaz. Bu konularda daha sorumlu davranmamız, devlet adamlığına yakışır üslup takınmamız lazım.

"KILIRSA 2 İLA 5 AY HAPİS CEZASI VAR"

Ayrıca baktırdım, sandıklar ahşap zannediliyor, şeffaf ve plastik. 70 kilonun üzerinde kırılma tehlikesi var. Kırılırsa 2 ila 5 ay hapis cezası var. Ben tavsiye etmiyorum. Yaklaşık 177 bin sandık içerisinde ne sandığa oturmanızı gerektirecek ne sandığın arkasına sığınmanızı gerektirecek herhangi bir işlem inşallah olmayacaktır. Elektrikle alakalı herhangi bir sıkıntı inşallah yaşanmayacaktır. Yüksek Seçim Kurulu'nun bu manada yaptığı düzenlemeler kanuni yaptırımları da taşıyor. O yüzden devlet malına zarar vermek bunlar zimmetlidir sandıklar. Sakın ola bu sandıkların üzerine oturmayın arkadaşlar sandıklara herhangi bir şey yapmayın. Hangi kiloda olursanız olun kırılma tehlikesi var. Ben tavsiye etmiyorum" dedi.

Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Kayseri'ye gelişiyle ilgili de, "Yarın inşallah ihtişamlı bir miting düzenleyeceğiz. Hemşehrilerimiz, Türkiye'nin istikrarına olan borcunu ödemiş olacak. Vatandaşlarımızı 18.00'de mitinge bekliyoruz." dedi.

Bakan Yıldız: Sandığın Üstüne Kimse Oturmasın Hem Kırılır, Hem de Cezası Var
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: Sandığın Üstüne Kimse Oturmasın Hem Kırılır, Hem de Cezası Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • ceren: Enerji bakanı elektrikler kesilmeyecek demiyor, diyemiyor sandığa oturmayın diyor 11 3 Yanıtla
  • PISICIK: Sız kedılerınıze kopeklerınıze sahıp cıkın, mesele yok. 9 1 Yanıtla
  • kibar seyfo: Bence akp yeni yöntem bulmuş onun için bu kadar rahatlar 10 0 Yanıtla
  • ...: SEÇİM AKŞAMI SONUÇLAR GELDİĞİNDE SİZ NEYİN ÜSTÜNE OTURACAKSINIZ ÇOK MERAK EDİYORUM??? 7 2 Yanıtla
  • iyi gelecek: tosun sen ne ayaksın her yerde ak partiye saldırıyorsun yoksa sen anladın... 4 5 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: BU KONUYLA İLGİLİ ENERJİ BAKANININ CEVAP VERMESİ İLGİNÇ:)))) 7 2 Yanıtla
  • Dadaş: Sende elektrikleri kesme o zaman 3 5 Yanıtla
  • Savaş: Utanmadanda espiri yapıyor ya bu ne pişkinlik arkadaş gecen seçim elektrikleri kestiler oyları çaldılar utanmadan trafoya kedi girdi dediler ar damarları çatlamış ya bunlar alışmış çalmaya niye dil döküyorsnuzki 4 4 Yanıtla
  • erhan: Sen somadaki Madenciler hesabını nasıl vereceksin onu dusun 6 2 Yanıtla
  • TANERRRRRRRRRRR: SAKALINDAN UTAN UTANMADAN GÜLÜYOR 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement