Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"ILO'nun Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sözleşmesi'ni onaylamak üzere gerekli süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılmıştır"

24.07.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sözleşmesi'ni onaylamak üzere gerekli sürecin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatıldığını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Yıldız, maden sahalarında iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin denetimlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, Medan İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin Maden Kanunu ve Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliği kapsamında, proje uygunluğunun denetlenmesi amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan "Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmenliği"nde "Grizulu ve yangına elverişli  kömür damarlarının bulunduğu ocaklarda, tüm çalışanlar, çalışma    süresince, yanlarında karbonmonoksit maskesi veya ferdi oksijen kurtarıcıları taşır ve gerektiğinde kullanır" hükmünün yer aldığını anımsatan Yıldız, "Karbonmonoksit maskesi ve oksijen ferdi maskelerinin EN 13794 Avrupa Standartlarında  ve TS EN 404  standartlarına sahip olması mevzuat gereği zorunludur. Maskelerin üretimi ve ithali ile ilgili denetim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmenliği çerçevesinde gerçekleştirilmektedir" dedi.

Soma'da meydana gelen iş kazasını müteakip savcılık tarafından oluşturulan bilirkişilerce inceleme başlatıldığını belirten Yıldız, iş kazasının meydana geliş sebebinin araştırmanın sonuçlanmasıyla kesinlik kazanacağını kaydetti. Yıldız, şunları belirtti:

"İş sağlığı ve güvenliği sürekli gelişen bir alandır. Maden ocakları, sürekli değişen, birçok açıdan tehlike oluşturabilecek parametreleri barındıran bir çalışma ortamıdır ve en tehlikeli iş kolu sınıfında yer almaktadır. Konuyla ilgili olarak dünyada uygulamaya konulan mevzuatlar takip edilmekte ve incelenmektedir.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 1995 yılında kabul edilen ve 5 Haziran 1998 tarihinde yürürlüğe giren 176 sayılı Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sözleşmesini onaylamak üzere,  23 Mayıs 2014  tarihinde ilgili kurum, kuruluş ve konfederasyonların görüşü alınmak üzere gerekli süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılmıştır." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi
    09:58 Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi

    Adana'da tartıştığı husumetlisini göğsünden vuran zanlı tutuklandı. Zanlının ifadesinde, 'Öldürme amacım yoktu' dediği öğrenildi. Olay, 14 Nisan'da Seyhan ilçesinde meydana geldi. İzzet E. ile Osman Asma arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İzzet E., kendini korumak için tabancayla ateş açtığını söyledi. İzzet E., tutuklandı.

  • AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    09:48 AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, milletvekilleri ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da bulundu.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi
    09:25 İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan üyelik için İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.


Advertisement