Enerji Sektörünün Kalbi Gaziantep'te Atacak - Son Dakika
Yerel

Enerji Sektörünün Kalbi Gaziantep'te Atacak

Enerji Sektörünün Kalbi Gaziantep\'te Atacak

Günümüzün en önemli ve stratejik sektörü olarak kabul edilen enerji sektörünün kalbi 11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle Gaziantep’te atacak.

02.09.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzün en önemli ve stratejik sektörü olarak kabul edilen enerji sektörünün kalbi 11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle Gaziantep'te atacak.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye Enerji Zirvesi ile Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı'na enerji, çevre ve ekonomi politikalarını yönlendiren siyasetçiler, akademisyenler ve özel sektör firmaları temsilcileri katılacak.

Türkiye Enerji Zirvesi ve Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgi veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, her iki etkinliğin enerji sektörünün bugünü ve geleceğinin, sektörel paydaşların katılımı ile masaya yatırılacağı önemli platformlar olacağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:

"Stratejik ve ekonomik önemi sayesinde uluslararası ilişkileri şekillendiren en önemli etmenlerden biri haline gelen enerjinin kendisi kadar nasıl ve hangi şartlarda üretildiği de öncelik kazanmıştır. Bu noktada temel bileşenleri enerjinin verimli ve etkin kullanımı ile yenilenebilir enerji kavramlarından oluşan sürdürülebilir enerji kavramı ön plana çıkmaktadır. Enerji sektörünün doğru yapılandırılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarına gereken önemin verilmesi gereklidir. Gelişmiş ticaret ve sanayi altyapısı, lojistik imkanları ve başarılı girişimcileri sayesinde birçok sektörde ülkemizin en önemli üretim merkezi konumunda olan Gaziantep yenilenebilir enerji kaynakları alanında da önemli fırsatlar barındırmaktadır.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak diğer paydaşlarımızla birlikte enerji alanında iki önemli etkinliğe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. 11-12 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerden Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı'na tüm Türkiye'den bilim insanları ile girişimciler enerji alanındaki Ar-Ge projeleri ile katılacaklar. Araştırmacıların enerji konulu projelerine ait posterler Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde sergilenerek, Ar-Ge projeleri enerji sektörü ile buluşturulacak ve bu alandaki yatırımların önü açılacaktır. Enerji alanında faaliyet gösteren bilim insanı, bürokrat ve sektör temsilcilerinin katılacakları Türkiye Enerji Zirvesi ise Türkiye'nin enerji stratejileri başta olmak üzere birçok konunun tartışılacağı önemli bir platform olacaktır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, ülkemiz için kritik önem taşıyan enerji sektöründe üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Ar-Ge bilincinin artırılması ve katma değerli çalışmaların yapılmasına önayak olmayı hedefliyoruz."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile enerji sektöründe yer alan bürokrat, işadamı ve akademisyenlerin katılacakları Türkiye Enerji Zirvesi'nde "Birincil Kaynaklar Açısından Türkiye Enerji Stratejileri", "Elektrik ve Doğal Gazın Dağıtım ve İletiminde Beklentiler ve Gelişmeler" ve "Akaryakıt ve LPG Sektöründe Serbest Piyasa ve Rekabetin Önündeki Engeller" başlıklı toplantılar yapılacak. Ayrıca uzmanlar tarafından eşzamanlı sunumlar yapılacak.

Türkiye enerji sektörüne katkı sağlayan kurumlar ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı'nda dereceye girenlerin ödüllendirileceği tören ise 11 Eylül 2014 akşamı HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Enerji Sektörünün Kalbi Gaziantep'te Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement