Bakan Yıldız: Operasyonel Hata mı, Yoksa Siber Saldırı mı Takipteyiz - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: Operasyonel Hata mı, Yoksa Siber Saldırı mı Takipteyiz

Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisiyle ilgili, "Sistemde çökme oldu sebebini araştırıyoruz. Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı takipteyiz." dedi.

31.03.2015 12:04  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrikler kesildi.

"OPERASYONEL HATA MI YOKSA SİBER SALDIRI MI TAKİPTEYİZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kesintiyle ilgili şunları söyledi:

"10.36 itibari ile sistemde çökme oldu sebebini araştırıyoruz. İletim hatlarından kaynaklanıyor olabilir. Manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir. Terör ihtimali az mı çok mu ben söyleyemem. Sebebini de bu şekilde söylemekten kaçınmam lazım. Doğru olmaz. Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı takipteyiz. Daha önce böylesi genel bir kesinti yaşanmadı. Bazı illere şu an elektirik verilmeye başlandı. ben Bu kesintinin çok uzun sürmeyeceğini umuyorum."

15 YILDAN BERİ İLK KEZ

Hürriyet'in haberine göre; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söyledi. Yetkililer, "Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi" dedi.

BİRÇOK BÖLGEDE ELEKTRİK YOK

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Bakan Yıldız: Operasyonel Hata mı, Yoksa Siber Saldırı mı Takipteyiz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: Operasyonel Hata mı, Yoksa Siber Saldırı mı Takipteyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • uscan: Sayin bakan halen ne oldugunu bulamayip koltukta oturmak nasil bisey acaba... 105 44 Yanıtla
  • inatci akp li: Zihniyeyini peynir ekmekle yemis insanlar. Her aksilikte aman kesin akp yapmistir. Onlarin hatasidir deyip duruyoniz.. daha onceki iktidarda olanlari da gorduk. Gaz kuyrugu. Pislikler. 51 88 Yanıtla
  • tkn: Olum desene kopek trafoyo girmis 49 16 Yanıtla
  • allahın bir kulu: Son yıllarda ülke genelinde yapılan hizmetleri görmeyenler, geçmiş hükümetlerin bu ülkeye ne kazandırdığına bakmayanlar en ufak bir sorun yaşandığında hemen hükümeti hedef alanlar, bankaları batıranlari göremeyenler, öcalani anlaşmalı bir şekilde teslim alan hükümet ortaklarını aklamaya çalışanlar , devletin malı deniz diyerek hareket edenler .... daha yazılacak çok şey var ama anlama yetisine sahip olmayanların da varlığından dolayı elimi yormayacağım. Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi çalıp çırpmakla suclayanlar hiçbir hükümet donemin de böyle hizmet görmeyenler geçmiş hükümetlerin bu yatırım paralarını ne yaparak harcadıklarını düşünmüyorlar mı Artı sizin oyverdiğiniz mhp,chp...vs partilere herkes oy vermek zorunda midir Ben sizin gibi düşünmek zorunda değilim. Sizin gibi düşünmedim diye de şerefsiz olacak değilim. Herkes haddini bilsin. Herkesin bir düşüncesi olduğunu ve herkesin saygıya değer olduğunu bilin. Patavatsız,seviyesiz,alçak yorumlardan kaçının. Zannetmeyin ki buraya veya başka sitelere yazılan yorumlar kul hakkı kapsamına girmiyor. Allah azze ve celle nin huzurunda her anınız dan hesaba çekeceğimizi unutmayın. 27 18 Yanıtla
  • Şerif: Adam adam değilki zaten türkiyede adam olanı koltuğa koymazlar vicdansızlar allahım size cennet yüzünü göstermesin yattığınız yatağınızı mezarınıza benzetsin kimselerde size gelip size dua etmesin 24 17 Yanıtla
  • Şeref: Bu bakan derhal istifa etmeli somada 301 insanın ölümünden sorumlu 25 16 Yanıtla
  • valentino: Chp ön seçim yaptı böyle oldu bide yanlışlıkla başa geçse nolur acaba 22 5 Yanıtla
  • Tırıvırı: parelel dir parelelll : 20 3 Yanıtla
  • türkiyem: İstifa taner yıldız.Rte ye yalakalık yapıp rte ye çalışacağına işine bak.. 15 8 Yanıtla
  • cennet: Sabirli olun , devletimizin herseye gucu yeter. . . 10 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.


Advertisement