En Çok Pil Toplayan Üç Okul Ödüllendirilecek - Son Dakika
Güncel

En Çok Pil Toplayan Üç Okul Ödüllendirilecek

En Çok Pil Toplayan Üç Okul Ödüllendirilecek

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen kampanya çerçevesinde öğrencileri en çok pil toplayan üç okul ödüllendirilecek.

06.11.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından açılan 'Atık Pil Toplama' yarışması ile çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde ilçe merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilere bilgi veren Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, "Kampanya çerçevesinde 30 Nisan 2016 tarihine kadar en fazla atık pil toplayan ilk 3 okula düzenlenecek törenle ödülleri verilecek" dedi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Siverek'te bulunan okullara atık pil toplama kutusu ve eğitim materyallerinin dağıtımına ise başlandı.

'KAMPANYAYA DESTEK BEKLİYORUZ'

Kampanya destek beklediklerini aktaran Bilgiseven, ilgili kuruluşlarla birlikte Siverek Belediyesi'nin başlattığı yarışmanın çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması bakımından önemli olduğunu dile getirdi. Bilgiseven, "Bu kampanyayı okullarımızda başlattık. Ancak bizim bu kampanyamıza sadece okullar değil, tüm eğitimcilerimiz, kurumlarımız, ailelerimiz, yani tüm halkımız katılmalı. Herkesin göstereceği duyarlılık, çocuklarımıza çevrenin korunma bilincinin kazandırılmasında etkili olacaktır" diye konuştu.

Atık pillerin doğaya ve çevreye büyük zararlar verdiğini de sözlerine ekleyen Bilgiseven, atık piller ve toplanması konusunda öğrencilerin ve ailelerin yapmaları gerekenler hakkında şu sözlerine yer verdi: "Atık piller, evsel atıklarla karıştırılmamalı ve kesinlikle çöpe atılmamalı. Atık piller ateşe, su kaynaklarına atılmamalı ve toprağa karışacak şekilde bırakılmamalı. Aksi takdirde, pillerin dış kabı zamanla delinerek içindeki kimyasal maddeler toprağa ve sulara karışır. Onun için kullandığımız radyo, el feneri, CD çalar, oyuncak, işitme cihazı kol saati, masa saati, cep telefonu gibi cihazlarda kullanılan piller bittiği zaman, çöpe atmadan ayrı bir yerde biriktirerek, bunları daha sonra okullardaki atık pil toplama kutularına bırakmak gerekiyor."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel En Çok Pil Toplayan Üç Okul Ödüllendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement