En Çok Harcayan Şehir İstanbul - Son Dakika
Ekonomi

En Çok Harcayan Şehir İstanbul

En Çok Harcayan Şehir İstanbul

Hane halkı tüketim harcamalarının yüzde 23,5'i İstanbul'da gerçekleşti.

21.11.2014 10:12  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması'nın (Bölgesel) istatistiklerini açıkladı.

Buna göre; Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2011-2012-2013 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının yüzde 23,5'i İstanbul'da oturan hanehalkları tarafından yapılırken, Ege Bölgesi yüzde 15'lik oranla ikinci sırada yer aldı, bunu yüzde 11,9 oranı ile Akdeniz Bölgesi izledi. Harcamaların sadece yüzde 1,8'i Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki hanehalkları tarafından gerçekleştirildi.

GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERE EN FAZLA PAYI GÜNEYDOĞU AYIRDI

Harcama gruplarının bölge içindeki dağılımına bakıldığında; hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içecekler harcaması payının en yüksek olduğu bölge yüzde 27 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olan bölge yüzde 16,3 oranıyla İstanbul oldu.

İSTANBULLUNUN EN BÜYÜK KİDERİ KİRA

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge, yüzde 29,3 oranıyla İstanbul olurken Kuzeydoğu Anadolu ve Ortadoğu Anadolu Bölgelerinde bu pay yüzde 22,6 olarak gerçekleşti. Ulaştırma harcamalarına yüzde 19,6 oranıyla en yüksek payı ayıran bölge Akdeniz Bölgesi iken, en düşük payı ayıran bölge yüzde 13,2 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Eğitim harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 3 oranıyla İstanbul iken, en düşük payı ayıran bölge ise yüzde 1,3 ile Batı Marmara Bölgesi oldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi En Çok Harcayan Şehir İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement