En Centilmen Taraftar Gençlerbirliği'nin - Son Dakika
Yerel

En Centilmen Taraftar Gençlerbirliği'nin

En Centilmen Taraftar Gençlerbirliği\'nin

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 29 haftada, 17 kulüp, taraftarının neden olduğu kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle çeşitli cezalara çarptırılırken, sadece Gençlerbirliği, taraftar kaynaklı ceza almadı 29 haftada PFDK tarafından sahası en çok kapatılan kulüp Trabzonspor olurken, en fazla para cezası Bursaspor'a uygulandı.

18.04.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 29 haftada, 17 kulüp, taraftarının neden olduğu kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle çeşitli cezalara çarptırılırken, sadece Gençlerbirliği, taraftar nedeniyle ceza almadı.

AA muhabirinin Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kararlarından derlediği bilgilere göre, Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 takımın 17'sine taraftarlarının neden olduğu kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle para ve saha kapatma cezaları verildi.

Sahası en çok kapanan Trabzonspor

Geride kalan 29 haftada PFDK, 10 takıma taraftarlarının neden olduğu kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle saha kapatma cezası verdi.

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor ise PFDK'dan 6 maç saha kapatma cezası alarak, sahası en fazla kapanan kulüp oldu.

Bordo-mavilileri, 5 maçla Beşiktaş ve 4 karşılaşmayla lig lideri Fenerbahçe takip ediyor.

PFDK'dan Bursaspor 3, Kayserispor ve Eskişehirspor 2, Galatasaray, Gaziantepspor, Elazığspor ve Torku Konyaspor ise bir maç saha kapatma cezası aldı.

En çok para cezası Bursaspor'a

PFDK, 29 haftalık bölümde 17 Spor Toto Süper Lig temsilcisine, taraftarlarının neden olduğu kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle çeşitli miktarlarda para cezaları verdi.

Bursaspor, 1 milyon 20 bin lirayla PFDK tarafından en fazla para cezasına çaptırılan kulüp oldu.

Yeşil-beyazlıları, Karadeniz fırtınası Trabzonspor, 1 milyon lira ile takip etti.

PFDK'dan para cezası alan diğer takımlar ise sırasıyla şöyle:

Fenerbahçe (930 bin lira), Kayserispor (660 bin lira), Beşiktaş (440 bin lira), Galatasaray (425 bin lira), Gaziantepspor (410 bin lira), Torku Konyaspor (400 bin lira), Eskişehirspor (390 bin lira), Elazığspor (350 bin lira), Medical Park Antalyaspor (280 bin lira), Sivasspor (270 bin lira), Kardemir Karabükspor (160 bin lira), Çaykur Rizespor (100 bin lira), Kayseri Erciyesspor (99 bin 999 lira), Akhisar Belediyespor (80 bin lira) ve Kasımpaşa (50 bin lira).

Cezasız tek takım

Başkent Ankara'nın Spor Toto Süper Lig'deki tek temsilcisi olan Gençlerbirliği, geride kalan 29 haftada taraftar kaynaklı hiç ceza almadı.

Kırmızı-siyahlıların taraftarları, bu özellikleriyle 18 takımın mücadele ettiği ligin en centilmeni olarak dikkati çekti.

PFDK'ya taraftarının kötü tezahüratı ve saha olayları nedeniyle hiç sevk edilmeyen Gençlerbirliği Kulübü'nün kasasından da hiç para çıkmamış oldu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Centilmen Taraftar Gençlerbirliği'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement