Emniyetteki "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Emniyetteki "Paralel Yapı" Operasyonu

Dinleme listesinde adı geçen Polis Başmüfettişi Mehmet Muhittin Yıldırım, İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve bazı tutuklu emniyet mensuplarının avukatı Ali Aksoy hakkında şikayette bulundu Yıldırım: "Biz de bu paralel yapının içine dahil olmadığımız için bu kumpas bize kurulmaya çalışıldı.

18.09.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yapan Polis Başmüfettişi Mehmet Muhittin Yıldırım, İzmir Adliyesi'ne gelerek İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve bazı tutuklu emniyet mensuplarının avukatı Ali Aksoy hakkında şikayetçi oldu.

Adliye çıkışında avukatıyla birlikte gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, kendisinin de müştekileri arasında bulunduğu İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davaya ek olarak şikayette bulunduğunu, gerekçesinin de, bazı tutuklu emniyet mensuplarının avukatı Ali Aksoy ve eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın'ın gözaltına alınmadan önce basında da yer alan beyanlarında  "terör örgütü üyelerini, uyuşturucu kaçakçılarını, İran ajanlarını dinledik" gibi ifadelerin şahsını rencide etmesi olduğunu ifade etti.

Kendi isminin de dinlenenler listesinde yer aldığını, dolayısıyla bu nitelemelerin hedefinde bulunduğunu belirten Yıldırım, "Ben ne uyuşturucu kaçakçısıyım, ne El-Kaide teröristiyim, ne de ajanım. Böyle birşey varsa ortaya çıkarılması gerekir. 'Bu dinlemeler mahkeme kararıyla yapıldı' deniyor. Doğrudur ama hepsi sahte evraklarla alınan dinleme kararlarıdır. Mesela benim numaramın dinleme kararı bir başkasının adıyla alınmış ve dinlenmişim. Tamam ilk 3 ay yanlışlık oldu ve dinlendim. Kararın 2. uzatmasında bu nasıl anlaşılmaz" diye konuştu.

"Kumpas kurdular"

Soruşturma kapsamında yasa dışı dinlendiği iddia edilenler arasında 26 emniyet mensubunun yer aldığını, bunların tamamının da başka isimlerle dinleme kararı alınarak dinlendiğini savunan Yıldırım, bu dinlemelerin yanlışlıkla yapıldığına inanmadığını ifade etti.

Yıldırım şöyle konuştu:

"Malumunuz paralel bir yapı var. Biz de bu paralel yapının içine dahil olmadığımız için bu kumpas bize kurulmaya çalışıldı. Sebebi de hem cemaat mensubu olmayışımız, hem de teşkilatın gelecek vaad eden insanları olmamızdır. Bizlerin önünü kesmek için bunları yaptılar ama başarılı olamadılar. İşte bakın adliye burada. Buraya herkes gelir ve hesaplaşır. Böyle yalan yanlış dinlemelerle, ihbar mektuplarıyla hiçkimsenin geleceğiyle kimsenin oynamaya hakkı yok. Ben buraya hesaplaşmaya geldim. Burada aslanlar gibi hakimler savcılar var. Dilekçemizi sunacağız, ondan sonra da yargı önünde bunlarla hesaplaşacağız."

Dinlemeler neticesinde kendisi hakkında açılmış hiçbir dava bulunmadığını, hiçbir işlem başlatılmadığını kaydeden Yıldırım, bu dinlemelerin buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu, soruşturmalar açıldıkça yapılan herşeyin ortaya çıkacağını söyledi.

"Gazi emniyet müdürüyüm"

Kendisinin İstanbul'daki "Gazi olayları"nda yaralandığını, bir gözünü ve kulağını kaybettiğini anlatan Yıldırım, "Siz, bir gazinin, bu ülkenin aleyhine ajanlık yapabileceğine inanıyor musunuz? Uyuşturucu kaçakçılığı yapabileceğine inanıyor musunuz? Zaten ben bir önceki başvurumda hepsinden davacı oldum. Bu ikinci davacı oluşum. Yaptıkları beyanlarla bizi tekrardan yazılı ve görsel medya önünde töhmet altında bıraktılar. Herkes bunun hesabını verecek. Bu bir travmadır. Siz beni niye dinliyorsunuz arkadaş. Ben bunu ilk öğrendiğimde çok üzüldüm. Benim hiçbir illegal, uyuşturucu kaçakçılarıyla ilgim faaliyetim yok ki" şeklinde konuştu.

Yıldırım'ın avukatı Emrullah Aksakal da, illegal dinlemeyle ilgili savcılık soruşturmasının ardından İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını hatırlatarak, bazı meslektaşlarının ve şüpheli emniyet mensuplarının gözaltına alınmadan önce yaptıkları basın açıklamalarında kurdukları cümlelerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve dava açılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Olayın geçmişi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlendiği" yönündeki bir gazetede yer alan habere ilişkin 62 müşteki ile aynı konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, 32 emniyet mensubu gözaltına alınmış, zanlılardan aralarında eski Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nında yer aldığı 11'i tutuklanmış, 21 kişi ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakılmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcısı Okan Bato'nun hazırladığı iddianame ise İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilerek dava açılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyetteki 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti
    11:59 İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti

    İzmir Valisi Süleyman Elban, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlanacağı Cumhuriyet Meydanı'na tüm İzmirli hemşehrilerini davet etti.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı
    11:58 Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı

    Giresun'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda çeşitli miktarlarda sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan G.H. ve S.O.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.O.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, G.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi
    11:57 Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde geçmiş yıllarda meydana gelen sellerin ardından denize sürüklenen ve sahilden toplanan eşyalar, öğrencilerin eliyle sergiye dönüştürüldü.

  • Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası
    11:56 Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası

    Aydın-Denizli Karayolu üzerinde etkili olan yağış sonrası kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybolan bir tır, yolu kapatırken, tır şoförü yaralandı. Kaza sonucunda tırın yolu tamamen kapatmasıyla bir süre trafiğe kapanan yol, tırın kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Yaralı şoförün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    11:54 Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan antik kentlerde Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Odeon Travel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, katılımcılara bilgi verdi. Stratonikeia'da yılın 12 ayı devam eden kazı çalışmalarında önemli eserler bulunduğunu belirten Söğüt, Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda yapılan çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan yapıların yeniden ayağa kaldırıldığını dile getirdi. Programa 130 öğrenci ve akademisyenler katıldı.

  • Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    11:54 Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Şırnak'ın Kayaboyun köyünde meydana gelen trafik kazasında, ismi öğrenilemeyen 3 teknik servis elemanı yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Şırnak ve Cizre'deki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Samsun'da hükümlü yakalandı, Çarşamba'da sahte içki ele geçirildi
    11:53 Samsun'da hükümlü yakalandı, Çarşamba'da sahte içki ele geçirildi

    Samsun polisi tarafından İlkadım ilçesinde 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olan bir hükümlü yakalandı. Çarşamba ilçesinde ise yapılan operasyonda sahte içki ele geçirildi. İlkadım ilçesinde yakalanan hükümlü üzerinden 21 adet sentetik ecza bulundu.

  • Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı
    11:53 Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı

    Denizli'de evinde yapılan aramada uyuşturucu serası ortaya çıkan zehir taciri tutuklandı. Polis ekipleri, şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzemeler ele geçirdi.

  • Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:52 Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


Advertisement