Emniyette Terfi Sınavları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Emniyette Terfi Sınavları Sürüyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde terfi etmeye hak kazanan emniyet mensupları için yazılı sınav heyecanı bugün de devam etti.

23.06.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde terfi etmeye hak kazanan emniyet mensupları için yazılı sınav heyecanı bugün de devam etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde başlayan sınav döneminin ikinci gününde A ve B grubu komiser yardımcıları, A ve B grubu başkomiserler ile 4. sınıf emniyet müdürleri yazılı sınava girdi. Ankara'da Polis Akademisi Gölbaşı Yerleşkesi'nde yapılan yazılı sınav saat 10.00'da başladı.

Yaklaşık 1 saat süren sınav süresince emniyet mensupları, kendilerine Polis Meslek Mevzuatı, Ceza Muhakemesi ve Ceza Hukuku, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, İnsan Hakları ile Genel Kültür branşlarında yöneltilen 40 soruyu yanıtladı.

Komiser Yardımcılarından 3. sınıf emniyet müdürlerine kadar bir üst rütbeye terfi etmek için gerekli şartları taşıyan 7 bin 918 emniyet mensubu için sınav takvimi dün yapılan yazılı sınavla başlamıştı. Dün gerçekleştirilen sınavlara 3. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri, A ve B grubu komiserler katılmıştı.

Emniyet mensupları yazılı sınavların ardından 25-29 Haziran arasında sözlü sınavlara alınacak. Yazılı sınavlar Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde il merkezlerinde gerçekleştirilirken, mülakatlar sadece Ankara'da yapılacak.

Yazılı ve sözlü sınavlarda aldıkları puanların ortalaması 100 üzerinden 50 olan adaylar, 2-8 Temmuz arasında akıllı sınıflarda interaktif olarak yöneticilikle ilgili hizmet içi eğitim alacak.

Eğitimin ardından 10-12 Temmuz'da yapılacak sınavda da başarılı olan emniyet mensupları arasından bir üst rütbeye terfi ettirilecek olanlar Kurul kararıyla belirlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyette Terfi Sınavları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement