Emniyete Yönelik Operasyonda 12 Polis Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Emniyete Yönelik Operasyonda 12 Polis Tutuklandı

Emniyete yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Ali Fuat Yılmazer ve Hayati Başdağ'ın da aralarında olduğu 12 kişi tutuklandı.

26.07.2014 13:26  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Temmuz’da emniyete yönelik yapılan operasyonda adliyeye sevk edilen 17 kişiden son olarak aralarında eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Hayati Başdağ'ın da olduğu 12 kişi tutuklandı, 5 polis serbest bırakıldı. Böylece tutuklu polis sayısı 20'ye yükseldi. Savcının tutuklama talep ettiği 49 polis ise hala mahkemede.

YILMAZER VE DEMİRHAN'A AĞIR SUÇLAMA

Yılmazer ve Erol Demirhan'ın tutuklanma gerekçeleri arasında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" de var.

TUTUKLANAN İSİMLER

Soruşturma kapsamında tutuklanan isimler şöyle: Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hikmet Kopan, Abdülhakim Sönmez, Harun Aydın, Muhammet Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, İkbal Kayaduman, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan. Tutuklananlar arasında Erol Demirhan, Hayati Başdağ da bulunuyor.

ALİ FUAT YILMAZER: BUNLARIN HEPSİ İSRAİL AJANI

Eski Terörle Mücadele Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 49 kişilik grubun nezaretten mahkemenin bulunduğu koridora geldiği sırada Köse ve Atayün'ü gören ve mahkeme kararını bekleyen 17 polis, "Selam müdürüm" diye bağırarak alkışladılar.

17 kişi arasında bulunan İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "Rezil ettiniz bu teşkilatı. Bu ülkede gerçek operasyonlar tek tek yapılacak. Polisin propagandasıyla yol alamaz. Siz böyle polisliği kimden öğrendiniz. Vatandaşı kandırır seçim kazanırsanız ama giren polise girer. Bir daha da çıkmaz. Ancak sıranızın gelmesini beklersiniz. Hepiniz siz de böyle sırada bekleyeceksiniz. Emekliyim yine personelimin başındayım burada. Ajanlarla bu ülkeye hizmet edebileceğinizi mi zannediyorsunuz? Bunların hepsi İsrail ajanı… Arşivimde kaydı var. Buradaki polislerin kimliklerini kontrol edin, kimliksiz çıkar bunlar" diye bağırdı.

BAŞBAKAN'IN "5 CÜZÜNÜ DE TAMAMLA" DEDİĞİ İSİM SERBEST

Serbest bırakılanlar arasında Başbakan Erdoğan’ın "İçerde zaman bol. Al Kuran-ı Kerim-i yanına orada 5 cüzünü de tamamla" dediği, İsmail Arslan da bulunuyor. Arslan, "Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı. Şehit kızların anneleri kalan son 5 cüzü okusun" sözleriyle teslim olmuştu.

5 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

22 Temmuz Operasyonu kapsamında Çağlayan Adliyesinde ifadeleri alınan 17 emniyet mensubundan 5'i tahliye edildi. 'Haram lokma yemedik yemeyeceğiz' sloganları eşliğinde karşılanan emniyet mensupları adliye kapısında kendilerini bekleyen ailelerine sarıldı.

"KEŞKE HEPSİ TAHLİYE OLSAYDI"

Adliye merdivenlerinde yakınlarının tahliye edilmediğini öğrenenler gözyaşı döktü. Tahliye edilen isimler arasında olan Muhammed Fatih Tezcan alkışlarla karşılandı. Basın mensuplarına açıklama yapmayan Tezcan adına avukat olan babası Ahmet Tezcan konuştu. Tezcan'ın babası 'Oğlum tahliye oldu ama biz sevinemedik. İçeride kalan daha birçok arkadaşımız var. Keşke hepsi tahliye olsaydı" dedi.

"BİZİ KAHREDEN İSRAİL CASUSLUĞU İTHAMI OLDU"

Tahliye olan Ahmet Öztürk, 'Tek arzu ettiğimiz şey adil yargılamanın işlemesi. Beni en çok rahatsız eden husus şu oldu. Kamuoyunda İsrail casusluğu ile itham edilmiş olmamız bizi kahreden husus oldu. 18 yıldır vatanıma hizmet ettim, bundan sonra da ölene kadar vatanıma hizmet edeceğim" dedi. Serdar Güldalı ise 'Bu güne kadar vatanımıza hizmet ettik, bundan sonra da vatanımıza hizmet edeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ALİ FUAT YILMAZER'İN AİLESİ: GURUR DUYUYORUZ

Tutuklanan Ali Fuat Yılmazer'in eşi Mualla, kızları Fatma ve Rabia Yılmazer adliye merdivenlerinde açıklama yaptı. Babasıyla gurur duyduğunu söyleyen Fatma Yılmazer 'Beklediğimiz bir sonuç oldu. Biz bunun adil bir yargılama olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

TUTUKLANAN 12 KİŞİ CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

22 Temmuz Operasyonu'nda tutuklanan şüphelileri taşıyan araç 14.00 sıralarında Metris cezaevine giriş yaptı. Tutuklu polislerden birinin camdan başını uzatarak "ben allaha tapıyorum, firavuna tapmıyorum" diye bağırdığı duyuldu. İstihbarat Şubesi eski müdürü Ali Fuat Yılmazer ve yardımcısı Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi bugün öğle saatlerinde tutuklanmıştı.


Emniyete Yönelik Operasyonda 12 Polis Tutuklandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Emniyete Yönelik Operasyonda 12 Polis Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • hakkan: bu adamlar yüzünden bonzai hısızlık gasp vs suçlar artı milleti dinliyicağınıza görevinizi yasydınız milletn bikası size kalmadı 13 10 Yanıtla
  • necmettin: eee efendi sen başbakanı bakanları miti dinle sonra bilgileri düşmana sat sonrada elini kolunu sallyarak gez yok öyle tıpış tıpış yatacaksınız 7 13 Yanıtla
  • necmettin: Vatana ihanet cezasız kalmamalı hak yerini bulmuş 7 11 Yanıtla
  • necmettin: sen memleketin milli istihbaratını dinle sonra eliniz kolunu sallyarak gez yok öyle malaka 11 5 Yanıtla
  • soner: Müdürken yediği hurmalar bugün tırmalar. 10 5 Yanıtla
  • yusuf: suçlu olanları vatan hainliğinden direk sacaksın taksim meydanında ki ibreti alem olsun , insanlar kafasına göre devlet içinde devlet olmaz onu bunu devletin kademelerini sen kimsin ki dinleyip montaj malzemesi yapıyorsun ? sana bunun hesabı sorulmayacak mı sanıyorsun ? Bunlar bildiğimiz teröristlerden daha aşağılık varlıklar çünkü teröristlerin ne mal olduğu belli ama bunların ne mal olduğu belli değil dost görünen düşman hainler şerefsizler. . . . 5 9 Yanıtla
  • mahmut: arkadaşlar bu polislerin söyledikleri şu dinlemeleri tip in bilgisi dışında dinlemek imkansız diyorlar bütün dinlemeler tip de kayıtlı olduğu söyleniyor bu akp eğer sütten çıkmış ak gibiyse yolsuzluk yapan 4 bakanın fezlekesini meçlisuna ne demeli te okumadılar tekra milletten kaçırırcasına savcıya göderdiler b 11 1 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: BU DAVAYA SADECE SİYASİ TARAF OLANLAR İNANIR. DİKKAT ETMEK LAZIM, ALLAH (CC) 'ADL' DİR. SİYASİ İHTİRASLARLA, SİYASİ AÇIKLARI KAPATMAK ADINA YAPILACAK HER İŞLEM YAPANLARI DA YAPTIRANLARI DA ÇEVRESİNİ DE YAKAR. ALLAHIN ADALETİ KESKİNDİR, ŞU ANDA BİRİLERİN EMİRLERİ İLE ADALET KILICINI TERS DÜZ EDİYORSA, SANMAYIN Kİ HER ŞEY YOLUNDA! SANMAYIN Kİ HAK YERİNİ BULUYOR! ADALET HERKESE LAZIM, YANLIŞ YAPARSAK MİLLET OLARAK DEVRİLİR GİDERİZ ALLAH KORUSUN. OEVLET-İ ALİYYE OSMANLIMIZIN DA SON ZAMANLARINI BİLİYORUZ, ADALETTEN AYRILDIĞIMIZ KADAR BATAKLIĞA SÜRÜKLENİRİZ. ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİN, ALLAH BİZLERE AKIL İZAN İDRAK VE HİDAYET VERSİN. ÖFKEYLE KALKAN HER ZAMAN ZARARLA OTURUR 9 0 Yanıtla
  • osman: cemaatin kalan polisleri siz nereye gideceksiniz sizi yeniden sınav yapsınlar 110 soru sorsunlar 10 tanesini yapanı kabul etsinler ama 10 tanede yapamazsınız sizi gidi soru HIRSIZLARI sizi 3 5 Yanıtla
  • SERCAN: BİLGİLERİ DÜŞMANA SATMAK! İDDİASI ISPATLANMAYINCA BU KOMEDİ DAHA ÇOK SÜRER. . . 17 ARALIKA KADAR HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK AMA BİR BAKMIŞIZ HIRSIZLIĞIMIZ ORTAYA ÇIKINCA SUÇ ÜRETİP YAMAYALIM BİRİLERİNE. ALLAH ADL DİR, EĞER BUNLAR CASUS İSE İNŞALLAH İÇERİDE ÇÜRÜSÜNLER EĞER CASUS İSELER SONSUZA KADAR ZİNDANLARDA KALSINLAR, EĞER DEĞİLSELER YALANLA SUÇ ÜRETENLER VARSA ALLAH KAHREYLESİN HEPSİNİ. BU KADAR NE. . YARASI OLAN GOCUNSUN ŞİMDİ 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı
    11:06 Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı
    11:03 Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı

    Konya'da iş yerlerinin bulunduğu sokak üzerinde araçlarıyla seyir halinde olan 2 komşunun karıştığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga sırasında elinden yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor
    11:01 Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde yaşayan depremzede aile, izin alamadığı için yıkılan evinin yerine ev yapamıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile, yetkililerden yardım istiyor.


Advertisement