Emniyet Personeline Obezite ile Mücadele Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Emniyet Personeline Obezite ile Mücadele Eğitimi

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Obezite ile Mücadele İşbirliği Protokolü" kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü personeline sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve obezite ile mücadele konusunda eğitim verdi.

30.03.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Obezite ile Mücadele İşbirliği Protokolü" kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü personeline sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve obezite ile mücadele konusunda eğitim verdi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Obezite ile Mücadele İşbirliği Protokolü" çerçevesinde emniyet müdürlüğü personeline obezite konusunda eğitim verilmeye başlandı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Halk Sağlığı Müdürü M. Akif Karaarslan, Diyetisyen Merve Akpınar, ilgili sağlık personeli ve emniyet müdürlüğü personeli katıldı.

İl Emniyet Müdürü Sayın Saim Akpınar, sağlık sorunlarının başında gelen obezite hastalığının birçok hastalıklara da sebep olduğunu belirterek, bu çerçevede emniyet personelinin bilinçlendirilmesi amacıyla eğitim semineri düzenlediklerini söyledi. Akpınar, protokol kapsamında ilçelerde de emniyet personeli ve ailelerine yönelik sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele eğitimi verileceğini ifade ederek eğitim veren Halk Sağlığı Müdürü Karaarslan ve eğitim veren personele teşekkür etti.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü M.Akif Karaarslan'da obeziteye karşı bakanlık tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Yozgat'ta çeşitli kampanyalar düzenlediklerini ifade ederek, "Bugün Emniyet Müdürlüğümüzle yapılan Obezite ile Mücadele İşbirliği Protokolü çerçevesinde merkez ve ilçelerde görevli polis ve ailelerine yönelik eğitimlerimiz olacak. Biz kurum olarak obeziteye karşı mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda toplumda farkındalık oluşturma adına kurumlarımızın katılımı ile yürüyüşler düzenleyerek halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile emniyet müdürümüz Akpınar'a ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Merve Akpınar ve eğitim hemşiresi Zübeyde Uyar, emniyet personeline sinevizyon eşliğinde "Sağlıklı Beslenme" konulu bilgiler verdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emniyet Personeline Obezite ile Mücadele Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement