İstanbul Emniyeti'ne Silahlı Saldırı! Saldırgan Elif Sultan Kalsen Çıktı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Emniyeti'ne Silahlı Saldırı! Saldırgan Elif Sultan Kalsen Çıktı

Emniyet Müdürlüğü'ne 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganlardan biri öldürüldü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi. Öldürülen kadın eylemci Elif Sultan Kalsen çıktı.

01.04.2015 21:07  Güncelleme: 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 1'i kadın 2 saldırgan, uzun namlulu silahlar ve bombayla saldırdı. Çatışma esnasında 1 saldırgan öldürüldü, 1 saldırgan yaralandı. 1 polis de yaralandı. Saldırıda öldürülen teröristin kimliği de belirlendi. Kadın saldırganın parmak izi bilgilerini değerlendiren polis, öldürülen teröristin Elif Sultan Kalsen olduğunu tespit etti.

TAKSİM VE SULTAN AHMET SALDIRISINDA DA İSMİ GEÇMİŞTİ

Türkiye aslında Elif Sultan kalsen ismine yabancı değil. Yabancı bir terör örgütünün düzenlediği ve bir polisin şehit olduğu Sultanahmet'teki saldırıda ismi geçen Elif Sultan Kalsen'le ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü alarma geçmişti. Ayrıca Taksim Meydanı'ndaki polise silahlı saldırıda kaçan kişinin de Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilmişti.
DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen, öldürüldüğünde üzerinde uzun namlulu tüfek, bir tabanca ve bomba düzeneği vardı.

BOMBAYLA SALDIRDILAR

Olayın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, açıklamalarda bulundu. Şahin, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze yarım saat kadar önce biri kadın iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Diğer saldırganın yaralı olarak kaçtığı olayda bir polisimiz hafif yaralandı" dedi.

BOMBA FÜNYE İLE PATLATILDI

Olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı ve çelik yelekli polisler de çevrede arama yaptığı görüldü. Kadın teröristin üzerindeki bomba fünye ile patlatıldı. Kadın saldırganın attığı 2 el bombası ise patlamadı.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu da olayın ardından İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bilgi aldı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE ÜÇÜNCÜ KONTROLLÜ PATLAMA

Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının ardından önlemler ve çevredeki araştırmalar devam ederken, Emniyet'in önünde üçüncü kez kontrollü patlama gerçekleştirildi.

Bu arada, ölen kadın terörist için Emniyet Müdürlüğü'nün önüne cenaze arabası geldi.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıyı gören bir tıp öğrencisi, yaşanan korku dolu anları anlattı.

Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi'nde okuyan Mustafa Bakır isimli öğrenci, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan çatışmayı duyarak dışarı çıktılarını söyledi. Bir anda dışarı çıktıkların anlatan Bakır, "Bir anda silah sesleri geldi. Ne olduğunu anlayamadık korktuk. Polisler okulumuza falan girdi. Ne yapacağımızı bilemedik. Canlı bomba olayı var falan dediler. Polislerin hepsi kapıdaydı bir şahıs yerde yatıyordu. Onu vurdular galiba. Korktuk bayağı" ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyeti\'ne Silahlı Saldırı! Saldırgan Elif Sultan Kalsen Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Emniyeti'ne Silahlı Saldırı! Saldırgan Elif Sultan Kalsen Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (116)

  • Lo: Simdi bu kansizlarada sehid demesinler cenabetler 74 4 Yanıtla
  • mirhat: kahrolsun faşizim kahrolsun devlet terörü kahrolsun akp 23 54 Yanıtla
  • Manisalı: ALLAH DEVLETIMIZE MILLETIMIZE BAŞIMIZDAKI BAŞBAKANIMIZA VE CUMHURBAŞKANIMIZA ZEVAL VERMESIN 36 38 Yanıtla
  • Hasan: Çok zıplamıştın sen çekirge.. 3 cüde böyle yapıştırırlar asfalta.. Yahu kardeşim düşüncen ve inancın ne olursa olsun.. Şu karakolda ekmeği için mücadele eden garibim polislerden ne istersiniz anlamam.. Adamlar ekmeklerinin derdinde.. Kapitalizmin yada emperyalizmin sebebi bu insanlar değilki.. Yani şurada 2 polis ölseydi çocukları babasız kalsaydı, hanımı dul kalsaydı, bir anne yada bir baba evlat acısı çekseydi, Bir insan yada bir kaç insan kardeşinin acısını çekseydi bundan nasıl bir çıkarınız olacaktı? Nasıl bir zevk alacaktın? 69 4 Yanıtla
  • Samet alper: Dinsiz CHP zihniyetin ucuz kahramanı. 43 26 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : bu iktidarın kirli oyunudur tıpkı balyoz gibi birgün bu açığa çıkacak hesabını iktidar verecektir 30 34 Yanıtla
  • Dr: Bir pislik daha geberdi atın çöplüğe.... 50 14 Yanıtla
  • MEHMET: ALLAH BU ÜLKEYE İHANET EDEN BÜTÜN TERÖR GRUPLARINI İSLAH ETSİN 54 5 Yanıtla
  • kmr gs: bu itlerin mahalleleri belli devlet insan hakları saçmalıkları ile uğraşmasın teröristin insan hakkı olmaz inlerine girilsin şer yuvası mahalleler dağıtılsın millet devlet hükümet elele olalım 33 24 Yanıtla
  • serhat: bunlar gezi olaylarını itibarsızlaştırma operasyonu herkesi terörist ilan ediyorlar bu insanlar birilerinin avantadan 3 4 milyon dolar para hırsı yüzünden öldü 20 32 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement