Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Okutulacak Öğrenci Yönetmeliğinde Değişiklik - Son Dakika
Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Okutulacak Öğrenci Yönetmeliğinde Değişiklik

Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Okutulacak Öğrenci Yönetmeliğinde Değişiklik

Aday öğrencilerde devlet üniversitelerinin dört yıllık fakülteleri için 3. veya 4. sınıfında, beş yıllık fakülteleri için 4. veya 5. sınıfında, altı yıllık fakülteleri için 5. veya 6. sınıfında okuyor olma şartı aranacak.

09.08.2014 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarında personel yetiştirmek için yükseköğretim kurumlarında okutulacak öğrencilerde aranan şartlarda yeni düzenlemeler yapıldı. Aday öğrencilerin devlet üniversitelerinin dört yıllık fakülteleri için 3. veya 4. sınıfında, beş yıllık fakülteleri için 4. veya 5. sınıfında, altı yıllık fakülteleri için 5. veya 6. sınıfında okuyor olması gerekiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Yükseköğretim Kurumarında Okutulacak Öğrencilere Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak, Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarında nitelikli personel yetiştirmek için fakülte veya yüksekokullarda okutulacak öğrencilerle ilgili usul ve esasları düzenliyor.

Yönetmeliğe göre, okutulacak öğrencilerin kaynağını, devlet üniversitelerinin belirlenen bölümlerinde okumakta olan; dört yıllık fakülteler için 3. ve 4. sınıf, beş yıllık fakülteler için 4. ve 5. sınıf, altı yıllık fakülteler için 5. ve 6. sınıf öğrencileri oluşturacak.

Yönetmelikteki "Belirlenen bölümlerden, Ankara'daki üniversitelerin Ankara dışında bulunan fakülte veya yüksekokullarının bölümlerini veya Ankara dışında bulunan üniversitelerin Ankara'daki fakülte veya yüksekokullarının bölümlerini kazanan öğrenciler ile burslu olsa dahi özel üniversitelerdeki bir öğrenim dalını kazanan öğrencilerin başvuruları kabul edilmez" hükmü kaldırıldı.

-Aranan şartlarda düzenleme-

Adaylarda aranan şartlarla ilgili maddede yapılan değişiklikle, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde önceki yaşa göre işlem yapılmak kaydıyla, eğitime başlayacağı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle; üçüncü sınıfa devam edecekler için 26 yaşından, dördüncü sınıfa devam edecekler için 27 yaşından, beşinci sınıfa devam edecekler için 28 yaşından, altıncı sınıfa devam edecekler için 29 yaşından gün almamış olma şartı aranacak.

Adayların ilgili devlet üniversitelerinin, ekstern veya ikinci öğretim programlarında olmaması ve devlet üniversitelerinin dört yıllık fakülteleri için 3. veya 4. sınıfında, beş yıllık fakülteleri için 4. veya 5. sınıfında, altı yıllık fakülteleri için 5. veya 6. sınıfında okuyor olması, belirtilen sınıflarda okuyan öğrencilerden alttan borçlu en fazla iki dersinin bulunmaması da gerekiyor.

"Polis Kolejleri ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden fakülte veya yüksekokullara alınacaklarda boy ve beden kitle indeksi şartı aranmaz" hükmü ise kaldırıldı.

Başvurularda, Emniyet Genel Müdürlüğü adına yükseköğretim kurumlarında okutulacak öğrenci olarak kabul edileceği sınıfa kadar, öğrenim gördüğü üniversiteden almış olduğu derslerdeki başarısını gösteren onaylı not döküm belgesi istenecek.

Başvurularda istenen "hazırlık sınıfından sorumlu olmadığını, muaf veya geçmiş olduğunu belirten belgeye" ilişkin hüküm ise kaldırıldı.

Öğrenciler öğrenim dallarını değiştiremeyecek ancak başkanlığın uygun görmesi halinde bölümleri aynı kalmak şartı ile Polis Akademisi birimlerinin bulunduğu il sınırları içerisinde bulunan devlet üniversiteleri arasında yatay geçiş yapabilecekler. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Okutulacak Öğrenci Yönetmeliğinde Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement