Emir Sarıgül: Görevimden İstifa Ediyorum - Son Dakika
Güncel

Emir Sarıgül: Görevimden İstifa Ediyorum

Emir Sarıgül: Görevimden İstifa Ediyorum

Emir SARIGÜL: GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM (ek görüntü) Emir Sarıgül, " Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere bugün itibariyle öncelikle Şişli Belediyesi Başkanvekilliği görevimden ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum" Sarıgül'e bina önünde bekleyen grup, sloganlarla destek verdi.

19.12.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emir SARIGÜL: GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM (ek görüntü)

Emir Sarıgül,

" Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere bugün itibariyle öncelikle Şişli Belediyesi Başkanvekilliği görevimden ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum"

Sarıgül'e bina önünde bekleyen grup, sloganlarla destek verdi.

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL DHA

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül, Şişli Belediyesi başkan vekilliği ve başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Şişli Belediye Başkanvekili ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Emir Sarıgül, Şişli Belediyesi'nin Esenkent'teki binasında basın toplantısı yaptı. Emir Sarıgül'ü bina önünde kendisine destek veren kalabalık bir grup karşıladı. Şişli Belediye Meclisi Salonu'ndaki toplantıya CHP'nin Şişli Belediye Meclisi'ndeki üyelerinin tamamı katılarak Emir Sarıgül'e destek verdi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ DESTEK VERDİ

Sarıgül, konuşmasına son günlerde Şişli Belediyesi'nde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan gelişmeler üzerine, basın toplantısını düzenlemek zorunda kaldığını ifade ederek başladı.

Emir Sarıgül, "30 Mart yerel seçimlerinden sonra yurttaşlarımızın büyük bir teveccühüyle birlikte olduğumuz 29 meclis üyesiyle beraber sayın İnönü'nün başkanlığında göreve başladık. Ne yazık ki zaman içerisinde sayın İnönü ile meclis grubu arasında yönetim anlayışından kaynaklanan bir uyuşmazlık söz konusu olmuştur. Birkaç gün önce Genel Başkanımızın huzurunda Hayri Bey, değerli İstanbul Milletvekilimiz İhsan Özkes ve şahsımın katıldığı önemli bir görüşme gerçekleşmiştir. Bu görüşmede Genel Başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Şişlimize birlikte uyum içerisinde gerekli talimatları vermişlerdir. Ancak görüşmemizin üzerinden daha iki saat dahi geçmeden Genel başkanımızla görüşmenin mahremiyetine dahi saygı duymayan zihniyet gerek sosyal medyada gerekse de basın aracılığıyla yanlış bilgi kirliliklerine yol açmıştır. CHP grubu olarak bugüne kadar partimizin yıpranmaması, zarar görmemesi için verdiğimiz tüm uğraşlar ne yazık ki 29 meclis üyesi arkadışımla birlikte görüyoruz ki sonuçsuz kalmıştır. Hayri Bey, grubumuzun görüşlerini almadan istediklerini yapma arzusundadır. Ne yazık ki sayın Genel Başkanımızın grubun önemini ısrarla altını çizerek belirtmesine rağmen grubu dinlemez, görüşünü almaz bilgi sunmaz noktaya gelmiştir" dedi.

İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Emir Sarıgül, konuşmasının sonunda ise 'koltuğa değil halka bağlı siyasi bir gelenekten' geldiğini belirterek, "Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere bugün itibariyle öncelikle Şişli Belediyesi Başkanvekilliği görevimden ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum" diyerek istifasını açıkladı. Sarıgül, Şişli Belediye Meclis Üyesi olarak göreviyle Şişli'ye hizmet etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

KÜFÜR VE TEHDİT İDDİALARINA YANIT VERDİ

Bir gazetecinin Hayri İnönü'nün kendisine küfür edildiği ve tehdit edildiği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Emir Sarıgül şu yanıtı verdi: "Öncelikle sayın İnönü kamuoyunu şu konuda yanıltmaktadır; Genel Başkanımızla birlikte başbaşa görüştük. Kendisinin hiçbir özel görüşmesi olmamıştır. Bu konuda tamamen kamuoyunu yanıltıcı bilgiler vermektedir. Ne tehdit, ne küfür, bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir. Bu iftiralarla ilgili gerek eşi hanımefendinin iftiraları gerekse de sayın İnönü'nün bugün medyaya yansıyan açıklamaları sayın Sarıgül gerekli davaları hukuksal anlamda açmıştır. Bende gerekli davaları kendisine açacağım. Bu iftiralarla bu şekilde muhatap olmaktan Azra ve Ayşenur'un babaları olarak çok üzgünüm. Sadece kendim için değil 29 meclis üyesi adına da üzüntülerimi dile getirmek istiyorum. Buradaki mücadele sayın İnönü ile sayın İnönü'nün yok saydığı 29 CHP meclis üyesi arkadaşımızın mücadelesidir. Sayın İnönü, nasıl bir ruh halindedir ki nedenini bilmediğim şekilde konuya Mustafa Sarıgül'ü dahil etmek istemektedir. Bu konunun muhatabı başta sayın İnönü ve 29 meclis üyesidir".

ONURUMUZU VE KİŞİLİĞİMİZİ HİÇKİMSEYE ÇİĞNETMEYİZ"

Konuşmasının ardından belediyeden ayrılan Emir Sarıgül'ü dışarıda bekleyen çok sayıda kişi alkışlar eşliğinde ve 'Şişli seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşıladı. Burada kendisini bekleyenlere yönelik kısa bir konuşma yapan Sarıgül, "Her zaman dik duracağız. Hiçbir zaman haksızlığa karşı eğilmeyeceğiz. Her zaman Şişli'nin yanında olacağız. onurumuzu ve kişiliğimizi hiçkimseye çiğnetmeyiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emir Sarıgül: Görevimden İstifa Ediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement