Emet'te 144 İşçi İçin Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Emet'te 144 İşçi İçin Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Emet\'te 144 İşçi İçin Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Kütahya'nın Emet ve Hisarcık Eti Maden İşletmelerinde çalışan Hizmet-İş Sendikası üyesi 144 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor.

11.11.2015 12:11  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Emet ve Hisarcık Eti Maden İşletmeleri'nde çalışan Hizmet-İş Sendikası üyesi 144 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiği bildirildi.

Hizmet-İş Sendikası'nın oturum iznini almasından sonra fabrika bünyesinde sosyal hizmetlerde çalışan 144 işçinin ücret zammı ve sosyal hakları için görüşmelerin yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Hak-İş Konfederasyonu yetkilisi İsmail Koçman, Gezerler Akaryakıt ve İnşaat bünyesinde çalışan 144 işçinin sözleşme görüşmelerinde gerekli tekliflerin yapıldığını ve yıl sonuna kadar süreçte görüşmeler ile 1 Ocak 2016'dan itibaren imzalanacak sözleşmede uzlaşma sağlanmasını beklediklerini ifade etti.

İşçilerin ücret zammından, kıdem tazminatlarına,branş dışı çalıştırılmamaktan, taşıt, yakacak, yemek, sosyal eğitim yardımı, bayram harçlığı, giyim gibi alanlarda geniş bir yelpazede hak talep edilen sözleşme sonucu işçilerce de merakla bekleniyor.

Ülke genelinde taşeronların kadroya geçip geçmeyeceği, geçmesi planlananların ise ise asıl iş, yan iş gibi ayrımların yapıldığı dönemde, bu görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı örnek teşkil etmesi açısından tüm kurumlarca dikkatle takip ediliyor. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet'te 144 İşçi İçin Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement