Emekliye Zamlı Maaş Bayramda! - Son Dakika
Ekonomi

Emekliye Zamlı Maaş Bayramda!

Yaklaşık 11 milyon emekli ve memurun temmuz zammı belli oldu. Emeklilerin zamlı maaşlarının bayramdan önce yatması bekleniyor.

05.07.2015 09:19  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10.9 milyon kişi ile 132 ülkenin nüfusunu geride bırakan emeklilerin ve memurların temmuzda alacakları zamlar belli oldu. İlk 6 aylık enflasyona göre; hem emeklilerin hem de memurların maaşları bu ay yüzde 4.76 artacak. Ayrıca maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ayrıca seyyanen zam da verilecek. Maaşı bin liranın altındaki emeklilere 100 lira seyyanen zam uygulanacak. Aylığı bin lira ve üstünde olan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de, ücretleri bin 100 liraya tamamlanacak şekilde seyyanen zam yapılacak.

BAYRAMDAN ÖNCE YATMASI GÜNDEMDE

Emeklilerin zamlı maaşlarının bayramdan önce yatırılması gündemde. Bu yıl Ramazan Bayramı 17 Temmuz Cuma gününe denk geldiği için, emeklilerin maaşının erken yatması planlanıyor. Her yıl olduğu gibi vatandaşların bayram öncesinde mağdur olmaması için gereken hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA DA ERKEN YATIRILMIŞTI

Geçtiğimiz yıllarda da bayram öncesinde memur ve emeklilerin maaşları erken yatırılmıştı. Ramazan Bayramı'nın 28-29- 30 Temmuz 2014 tarihine rastlaması nedeniyle bayram sonrasında ödenmesi gereken emekli aylıkları, bayram öncesi ödenmişti. Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1 ile 5'i arasında alırken, işçi emeklileri ayın 18 ile 24. günü bankadan çekebiliyor. SSK emeklilerinin büyük çoğunluğunun maaşı sigorta tahsis numaralarının son iki numarasına göre yatırıyor. Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını her ayın 25 ile 28'i arasındaki günlerde çekiyor. Bağ-Kur'lularla son bulan maaş yatırma, ayın geneline yayılıyor. Memurlar ise maaşlarını ayın 15'inde alıyor. Buna göre memurlar ile işçi, Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını bayramdan önce alması gündemde.

HEM ZAM VAR HEM FARK

TÜİK, bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 4.76 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Buna göre; tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşları, bu ay yüzde 4.76 zamlanacak. Memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme ile yüzde 3 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa fark verilecekti. Enflasyonun yüzde 4.76 çıkması üzerine, bu kişiler fark almaya hak kazandı. Enflasyon farkı yüzde 1.76 oldu. (Kaynak: Takvim)

Emekliye Zamlı Maaş Bayramda!

Son Dakika Ekonomi Emekliye Zamlı Maaş Bayramda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Kadir yıldırım: Emekli maaşından şikayet edipte AKP ye oy veren cahil kardeşim bi geberde kurtulalım 15 10 Yanıtla
  • Ali desidro: bu kadar nankör olmayın beee hangi biriniz 2002 öncesi bunları görüyordu kaçının maaşı yatıyordu o zamanlar devleti zar zor kurtardı akp helal olsun bu ülkede atatürk ve Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın siyaseti üzerine siyaset tanımıyorum . sev yada sevme ama gerçekçi ol. 7 17 Yanıtla
  • DARBIMESEL: rızaya bir ödül de ben versem benim maaş 1052 tl den 10.500 olur mu acep? 14 3 Yanıtla
  • sinan: KISACA ORTALAMA 52 TL..BOZDUR BOZDUR HARCA.. 12 5 Yanıtla
  • Gerçek: Bende bir emekliyim yorumlara bakıyorum hep aynı terane . Önce bu ülkeyi geçmiste soran çalan emeklinin memurun işçinin hakkını yiyen partileri sorgulamak lazım (CHP.AP.DYP.ANAP)gibi.Yorum yapanlarda ona göre yorumlarını yapmaları lazım doğruya doğru arkadaş bu memlekete soldan fayda gelmez. 3 14 Yanıtla
  • aydin kocakaya: Utanmadan mujde diyorlar memleketi ne hare düşürdüler memurlari esnafi emeklileri hakkini yediler saray erektiligine 40 milyar para odeniyor madem saray kim yapmissa o erektirik parasini cumhurbaskani basbakan maliye bakani kendi maasindan odesin 14 2 Yanıtla
  • işci emeklisi: Emekli seçimde oyuna sahip çık dedik dinletemedik.şimdide ben sizi dinlemiyorum 12 1 Yanıtla
  • CEM: GÖZ BOYAMA... 9 4 Yanıtla
  • Ahmet: ALIN zamınızı başınıza çalın .. 12 1 Yanıtla
  • çare: ADALETSİZLİĞE BAK 28 YIL ÇALIŞIP 7500 GÜNDEN 1180 TL ALAN VATANDAŞ VAR. ŞİMDİ 960 15 YIL ÇALIŞIP 5000 GÜNDEN EMEKLİ OLUP 960 TL ALANA VATANDAŞA DA 1100 VERİLECEK..KISACA HERKESE 1100...NE KADAR FAZLA EMEĞİ,SENESİ OLURSA OLSUN..NASIL OLSA MİLLET SESSİZ 10 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement