Emekliye 3 Adımda 3 Zam Birden - Son Dakika
Güncel

Emekliye 3 Adımda 3 Zam Birden

Emekliye 3 Adımda 3 Zam Birden

Temmuz'da emeklilere yönelik rutin zamma ek olarak seyyanen artış ve kesinti zammı devreye girecek.

24.05.2015 08:53  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emeklilerin Temmuz zamları adım adım yaklaşıyor. Temmuz'da rutin zamma ek olarak seyyanen zam ve kesinti zammı uygulamaya girecek. Bazı emekliler 2, bazıları da 3 zamdan birden yararlanacak.

İşte Temmuz maaşına yansıyacak zamlar:

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ:

1. ADIM: 8.6 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılacak. Zam oranı Temmuz başında enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ortaya çıkacak. Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz maaşlarını zamlı alacak.

2. ADIM: Enflasyon zammının ardından maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, Temmuz'da ayrıca seyyanen zam da alacak. Maaşı bin lira ve altında olanların seyyanen zammı 100 lira olacak. Bin ile bin 100 lira arasında olanların maaşı ise bin 100 liraya tamamlanacak. Örneğin; enflasyon zammıyla bin lira olan maaş, bin 100 liraya çıkacak. Bin 10 lira olan maaş ise bin 100 liraya yükselecek. Seyyanen zam da Temmuz maaşlarında olacak.

3. ADIM: SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden ticari faaliyette bulunanlar, Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin azalmasıyla da avantaj sağlayacak. Kesinti, Temmuz'dan itibaren yüzde 15 yerine yüzde 10 olarak uygulanmaya başlayacak. Aylık kazanç ortalama en az 50, en çok 153 lira olacak. Bin lira maaşı olan emekliden her ay 150 lira yerine 100 lira kesinti yapılacak. Kesinti zammı da, Temmuz maaşlarına yansıyacak. Bu uygulamadan 229 bin 653 SSK, 355 bin 886 Bağ-Kur emeklisi yararlanacak.

MEMUR EMEKLİLERİ:

1. ADIM: 1.9 milyon memur emeklisinin tamamının maaşına toplu sözleşme kapsamında Temmuz'da yüzde 3 zam yapılacak.

2. ADIM: Memur emeklileri Temmuz'da enflasyon farkı da alacak. Memur emeklilerinin enflasyon farkı alması için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşması gerekiyor. İlk 4 aylık enflasyonun yüzde 4.71 çıkması, fark alınacağını ortaya koydu.

3. ADIM: Memur emeklilerinden ticari faaliyette bulunanların maaşındaki Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi Temmuz'da azalacak. Bu emekliler, böylece Temmuz'dan itibaren aylık yüzde 5'lik avantaj yakalayacak. Çalışma Bakanlığı verilerine göre bu düzenlemeden yaklaşık 45 bin memur emeklisi yararlanacak. (Kaynak: Haber7)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Emekliye 3 Adımda 3 Zam Birden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • mine kırangeçen: uyan türkiye emeklileri 13 senedir hepimizle dalga geçen akp yine seçim öncesi emeklilere yalan söyliyerek dalgasına devam ediyor kendileri sefahat aleminde biz emekliler sefalet alemindeyiz.son pişmanlık fayda etmez bu hasta ruhlu yalancılardan silkinip kurtulma zamanı allahın verdiği aklı kuııanalım oylarımızı chp verelim. 36 1 Yanıtla
  • Sinan: Oyunuzu akp para icin vermeyeceksenuz vermeyin. Akp demek para demek degil,akp demek islam dinini korumak demek,kime vereceksin oyunu imf ye bizi kole eden mhp mi? Darbelerle is yapan chp mi? Vatan haini hdp mi? Bir daha dusun 10 16 Yanıtla
  • hooooooopp geldi bir yalan daha tutunnnn: Yalan inamayin secim yatirimi.2 verip 10 alacak bunlar.hep birlikte ne yapacaz hakikimizi haram edecez. 20 5 Yanıtla
  • yakup: yem atıyor hırsız lar 17 7 Yanıtla
  • kazim toker: Bir akpli olarak atmam artık akpye oy bir çok aklı atmıycak cunku ülke fakırleşiyor gunden gune borc cogalıyor 20 1 Yanıtla
  • ezz zazayım: Bu akp bizi bitirdi bizde akp bitirecez tek çare mhp 13 7 Yanıtla
  • ali eren: Ne zamanki kendi kendimizi kandırmaktan vazgeçeriz, doğrularla yüzleşiriz o zaman hangi parti olursa olsun önemli değil. Artık memura zam yok, yandaşa ihale var! 19 1 Yanıtla
  • TURAN: KOYU MHP LİYİM..BU ZAMANA KADAR HEP OYUMU MHP YE VERDİM..BU SEFER HAİNLERE İNAT YANİ CHP VE HDP İNAT OYUMU AKP YE VERECEĞİM İNŞALLAH.. LÜTFEN UYANİK OLALİM,MANTİKLİ OLALİM....BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN, SEHİTLERİMİZ İÇİN..... 2 17 Yanıtla
  • fikret: Ramazan geliyo emekliler simdiden karakara dusunuyo peynire zeytine zam gelirmidiye ya eyyyyy ak parti chp emeklisine iscisine sayip cıkacak 13 5 Yanıtla
  • hüseyin sayan: Milletin ensesinde parazit oldunuz işçiyi memuru emekliyi dulu yetimi açliğa mahkum ettiniz bindiginiz uçak ve gemiciklere çerez dediniz kul hakkini yediniz hala milletten oy istiyorsunuz düşün yakamizdan allahinda bir hesabi var inşallah millet 7 haziranda sizden hesabı sorar. 12 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement