Emeklilikte Yaşı Doldurtup, Prime Sayısına Takılana 2. Şans Verilecek - Son Dakika
Güncel

Emeklilikte Yaşı Doldurtup, Prime Sayısına Takılana 2. Şans Verilecek

Emeklilikte Yaşı Doldurtup, Prime Sayısına Takılana 2. Şans Verilecek

Emeklilikte yaşı doldurup prim gün sayısına takılanlara ikinci bir şans verilmesi öngörülen fırsatla, eksik prim gün sayıları için borçlanma imkanı gelecek.

23.07.2014 22:02  Güncelleme: 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emeklilikte yaşı doldurup prim gün sayısına takılanlara için ikinci bir şans doğdu. Belli bir yaşın üstündekiler için verilmesi öngörülen fırsatla, eksik prim gün sayıları için borçlanma imkanı gelecek. Bu yolla söz konusu kişiler emekli olabilecek. Emekli olma fırsatı için yaş şartının kadınlarda 63 veya 65, erkeklerde 65 olması öngörülüyor. Ancak Maliye’nin gelecek mali yük nedeniyle çekinceleri olduğu ifade ediliyor.

İKİ ALTERNATİF ÜZERİNDE DURULUYOR

Önceki gece geç saatlere kadar süren görüşmelerde, konuyla ilgili bir önerge verilip verilmemesi tartışıldı. İtirazların aşılması halinde verilecek önerge ile yaş şartını doldurmuş ancak prim günü eksik kalanlar için borçlanma imkanı getirilecek. Borçlanmayla eksik günler tamamlandıktan sonra da emekli olma imkanı temin edilecek. 100 binden fazla kişiyi yakından ilgilendiren düzenleme için iki alternatif üzerinde duruluyor. Bunlardan ilkinde kadınlar için yaş sınırının 63 olması öngörülürken, bir diğer önerge çalışmasında ise yaş şartı 65 olarak planlanıyor. Erkeklerde ise 65 yaş şartı alternatifsiz olarak çalışılmış durumda.

YAŞ ŞARTINI YERİNE GETİREMEMİŞ OLANLAR İÇİN DÜZENLEME YAPILMASI TARTIŞILMIŞTI

Daha önce, sosyal güvenlik reformu nedeniyle prim gün sayısını doldurmuş ancak yaş şartını yerine getirememiş olanlar için de bir düzenleme yapılması tartışılmıştı. Ancak 412 bin kişi olduğu belirtilen yaşa takılan emeklilik mağdurları için, şu anda bir yasal değişiklik öngörülmüyor. Bunun nedeni olarak da, gelecek mali yükün sistemi zorlama potansiyeli gösteriliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Emeklilikte Yaşı Doldurtup, Prime Sayısına Takılana 2. Şans Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • ALPER KUTAY: İKİ YILDA KIRMIZI KOLTUKTA OTURARAK, DEVLETİN HER TÜRLÜ İMKANINI FAZLASI İLE KULLANARAK VE SÖZDE VATANDAŞIN VEKİLİ KİSVESİ İLE VATANDAŞIN SIRTINA BİNEREK, YAŞ SINIRLAMASI GİBİ BİR DAYATMAYI ERKEN YAŞTA PRİM GÜNÜNÜ DOLDURMUŞ BİNLERCE VATANDAŞA PERDE EDENLERİ ŞU MÜBAREK KADİR GECESİNDE ALLAH A HAVALE EDİYORUM, 39 0 Yanıtla
  • uzaylı: emeklilik yaşı 60 . 30 yaşında olanı işe almıyorlar. nı adaletini. 33 0 Yanıtla
  • komikçi: yaşa takılma konusunda söylenecek tek söz zorba yasaaaa!!!! 28 0 Yanıtla
  • sedat: emekli olsan ne olacak çalışmazsan yine açsınon senedir emekliye verdikleri zam 3 4 5 oranlarda zam gelde geçin 25 1 Yanıtla
  • xxxx: yaşa şans tanısanıza primin dolduktan sonra 16 yıl bekleyecem bunlarını aklınız alıyor mu 25 0 Yanıtla
  • gerçek: millet vekili 2 yıl çalışıp emekli oluyor ülkede işçiler 12 saat zorla çalıştırılıyor. 30 yaş üstü kimse iş vermiyor umem dahil. utanmadna birde yaş çıkartıyorsunuz umarım çok beter olursunuz kul hakkı ile gideceksiniz millet vekillerli ve umarım bu dünyada siz hayır getirmesin 12 0 Yanıtla
  • anonim: bu iş sen ye torunun ödesin hesabına döndü. eskiden eskiden diyip millete boyuna yüklemeye çalışıyorlar ne eskisi kardeşim bu cumhuriyet kurulalı 90 yıl olmuş ssklı çalışma 40 yıl sonra gelmiş yani arkadaşlar anlayacağınız sistem her hükümet değiştiğinde muhalifleri ile beraber hep kendilerine yasama yapmıştırlar. halka yarayacak bir yasa yok. iş adamlarının ve kendilerinin ticaret yaptıkları yollardaki engelleri kaldırma torbası oldu bu torba nın yükü yine vatandaşa yüklediler. sen işçisin işçi kal ben vekilim istediğimi yaparım 2 yılda emeklilik vekile yakışır sıfır vergi vekile fatura vatandaşa. dedemiz ne yemişki hesabı bir türlü bitmiyor. 8 0 Yanıtla
  • hazel yılmaz: konu yanlış gidiyor 3 çocuk boçlanması çıkarıyorsun yaşı kırkı geçen hanımlar iki çocuğu varsa prim eksiği varsa çocuk mu doğursun el insaf bir şey yapılıyor başkaları öteleniyor prim eksiğinde bayanların kriterleri pozitif ayrımcılık adına yeniden belirlenmeli biz herkez borçlansın demiyoruz bu kriterler iyi belirlense adaletsizlik düzelir sgk büyük bir gelir elde edebilir 3 0 Yanıtla
  • aynur erdoğan: Yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp prim günü eksiği olan herkes bu yasayla emekli olabilecekmi?şimdide kadınlarda 63 erkeklerde 65 diye bişey çıktı bu allah aşkına bırakında Yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp prim günü eksiği olan herkes emekli olsun allah aşkına ya yazıktır günahtır bizlere… 1 0 Yanıtla
  • ahmet ayvaz: kadınlara yaş şartını 70 çıkarın nasılsa 1kaç sene sonra ölecek para size kalır he he he 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu
    15:49 Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu

    Kastamonu'da TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, 'Geleceğin Denizcileri Projesi' kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Ekipler, okulları ziyaret ederek sahil güvenlik teşkilatının faaliyetlerini ve kullanılan araçları tanıttı. Ayrıca, sahil güvenlik kariyeri hakkında merak edilen soruları yanıtladılar. İnebolu'da faaliyete geçen Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timi de öğrencilere ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement