Emeklilerin Maaşına Zam Yapacak İntibak Davasında Karar Haftaya - Son Dakika
Ekonomi

Emeklilerin Maaşına Zam Yapacak İntibak Davasında Karar Haftaya

Emeklilerin Maaşına Zam Yapacak İntibak Davasında Karar Haftaya

Milyonlarca emeklinin beklediği karar zamanı yaklaştı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için açılan intibak davası haftaya görülecek.

20.04.2015 15:54  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün açtığı davaya 29 Nisan'da devam edilecek. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması 2 Şubat'ta yapılmıştı. Emekliler aleyhine bilirkişi raporu çıkınca, mahkeme yeni rapor hazırlanması kararı almıştı. Bu duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.

355 LİRA ZAM GELECEK

Davada çıkacak intibak kararı, milyonlarca emekliye zam yolunu açacak. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Düzenlemenin yapılmasıyla da 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak zammı alabilecek. İntibak ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak.

BİLİRKİŞİDEN OLUMLU RAPOR

İntibak için açılan bir diğer dava da Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülüyor. Son duruşmada önemli bir gelişme yaşanmıştı. Türkiye Emekliler Derneği'nin açtığı davada, bilirkişi, intibakların 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu yönünde rapor vermişti. Dava 2 Temmuz'a ertelenirken, rapor emeklilerin elini güçlendirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Emeklilerin Maaşına Zam Yapacak İntibak Davasında Karar Haftaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • vatandaşşş: Burda yorum yapanların hicçbiri emekli değil sadece provokatör chp hükûmeti döneminde emeklilere maaş ödeyemiyordu ben unutmadım sizde araştırın hayali 1500 tl alacağıma garanti 1000 tl yi tercih ederim nankö ve aç gözlüler bilsin akıllı olmak lazım rabbim hükümete ve devlete zaval vermesin 5 14 Yanıtla
  • esmer: bu seçimi de ak parti kazanacak hayinler hiç bir zaman iktidar olamayacak 2 16 Yanıtla
  • aytekin: 1986 dan beri çalışıyorum 1999 yılında yaşa takıldım. 2008de ödediğim primler ileride alacağım maaşımı 740 tl ye düşürdü. primler doldu gss ödüyorum hala. 2019 yılında emekli olcam. heryer çalışan emekli hepsi 600-700 liraya çalışıyor. gençler çoğu işsiz. allah bu akp nin belasını versin. tuzu kuru olan akp diyo. 15 2 Yanıtla
  • SAYGILI: SEÇEN BİZ SEÇİLEN ONLAR. . BİZE GELİNCE DAMLALIKLA ZAM KENDİLERİNE GELİNCE HORTUMLA ZAM YAPARLAR. . . 25 LİRA ZAM VERİPDE ÖĞÜNEN BİR BAKAN. . . İKİ YIL MİLLETVEKİLİ OL ÖMÜR BOYU EMEKLİ OL. . . . MADENCİ DE TOPRAĞIN ALTINDA EMEKLİ OLSUN. . . İNŞAATÇI KARDEŞ İSKELEDEN DÜŞÜP EMEKLİ OLSUN. . . ALLAH C. C NE BUYURMUŞ. . NEYE LAYIKSANIZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZ. . . . BAKMAYIN SİZ MEYDANLARDA BİRBİRLERİNİ YERLER KENDİ ÇIKARLARI OLDUMU BİR GECEDE YASAYI HEP BİRLİKTE ÇIKARIRLA. . . İNTİBAKTA ÜÇ KURUŞ VERCEKLER MAHKEME KAPISINDFA SÜRÜNDÜRÜRLER. . . 16 0 Yanıtla
  • MURAT: VERECEKLERİ PARAYI ŞİMDİDEN BÜYÜKŞEHİR UYDURUĞUYLA VATANDAŞTAN FAZLASIYLA ALDILAR. ELEKTRİK SU FATURALARI İKİYE KATLADI. NEYMİŞ UÇUŞA GEÇECEKMİŞ ÜLKEM. EVET BORÇTAN DOLAYI HERKES UÇUYORRRRRRRRRR. BENİM AKP DEN UMUDUM KALMADI ARTIK. 11 4 Yanıtla
  • Adil kurt: Allahtan korkun emekliye intibak Zammı vermek için mahkeme nasıl tecil atar suç delilimi toplayacak kaza raporumu yetişmemiş mahkemeye ne bilir kişisi zam için bari akil adamlara da danışsınlar 7 6 Yanıtla
  • emektar: bu seçimi heba etmeyin kılıçtaroğluna güvenin ve destek verin lütfen 12 1 Yanıtla
  • emekli: ocak ayında 25 lıra zam almadınmı daha ne istiyooon 5 kilo patates alırsın yiyersin 12 1 Yanıtla
  • 4998: BENDE EMEKLİYİM OY BENİM DEGİLMİ VERMİYECEĞİM SİZDE YERMEYİN BENDE 25 KİLO KÖMÜRE 1 PAKET MAKARNAYA SATILIK OY YOK BAŞKA KAPIYA , AMA YİNEDE BURADA AĞLAYANLAR VERİR GÖRECEGİZ OYUNU BU İKTİDARA VERİRSENDE YİNE AYNI ŞEKİLDE YAŞAYACAKSIN. 9 4 Yanıtla
  • yaşar k.: çok sevdiğim mehmet şimşek acaba kılıçdaroğluna sorduğu soruyu kendilerinede soruyormu, yani bu zammı nasıl yapacaklar, madem para var yapılabiliyor niye kaç yıldır emekliyi süründüyorsunuz, seçim için yalanmı söylüyorsunuz seçimden sonra zamlarla geri alacaksınız zatende gariban emekliyi niye kandırıyorsunuz. 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement