Emeklilerin Maaş Artışı İçin Kritik Gün - Son Dakika
Ekonomi

Emeklilerin Maaş Artışı İçin Kritik Gün

Emeklilerin Maaş Artışı İçin Kritik Gün

İntibak Yasası 'eksik' çıktı diyerek açılan davada kritik gün. Ankara'da saat 11.50'de yapılacak duruşmada ya yeni bir bilirkişi atanacak ya da karar çıkacak.

29.06.2015 10:47  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi, Memur, Bağ-kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz'ün maaşının eksik hesaplanıp hesaplanmadığına ilişkin ek bilirkişi raporu 29 Nisan'daki duruşmada okunmuştu. Emekliler aleyhine çıkan bu rapora Öz itiraz etmiş; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) avukatları ise raporu incelemek için süre istemişti. Mahkeme SGK'ye 21 günlük inceleme süresi vermiş ve yeni duruşma günü olarak 29 Haziran'ı belirlemişti.

DAVACI KONUŞTU

Öz, "Biz son duruşmada ek bilirkişi raporuna itiraz etmiş ve yeni bir bilirkişi istemiştik. Bu talebimize ne yanıt verildiğini bilmiyoruz. Eğer yeni bilirkişi atanmamışsa bugün yine itiraz edeceğim." dedi.

İLK KEZ AVUKAT OLACAK

29 Nisan'da Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Ben bir yalnız kovboyum. Don Kişot'um. Koca kuruma karşı tek başıma savunma yapıyorum. Avukatım yok. Dava dilekçelerimi kendim yazıyorum, savunmamı kendim yapıyorum." demişti. Hamdi Öz'ün bu sözleri üzerine CHP iki avukat görevlendirmişti. İşte bugünkü duruşmaya ilk kez avukatla girecek olan Öz, "CHP'nin görevlendirdiği avukatlara henüz vekalet vermedim ama bugünkü duruşmadan çıkacak karara göre verebilirim." dedi.

SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEYECEK

Mahkemenin emekli aleyhine karar vermesi durumunda Hamdi Öz; lehine karar vermesi durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) itiraz edecek. Dolayısıyla intibakın eksik olup olmadığına ilişkin son sözü Yargıtay söyleyecek.

MİLYONLARCA EMEKLİYE 'EMSAL' OLACAK

Mahkeme yargılama sonunda Hamdi Öz'ü haklı bulursa karar milyonlarca emekliye 'emsal' olacak. İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, 2012 yılında çıkarılan 6283 Sayılı İntibak Yasası'nın 'eksik' olduğunu savunarak, Ankara İş Mahkemesi'ne Sosyal Güvenlik Kurumu aleyhine dava açtı. Öz, İntibak'ın eksik çıktığını ileri sürerek, yeniden hesaplama yapılmasını ve mağduriyetinin giderilmesini istedi.

RAPOR NE DİYOR?

Hakan Erdem tarafından hazırlanan ve 29 Nisan'daki duruşmada gündeme gelen ek bilirkişi raporunda "Hesaplamalar ilk raporda gösterilmiş olup, davacının intibak öncesi ve sonrası aylığını hesap ve ödemelerinde bir hata belirlenmemiş olup; itirazlarının da raporda yer alan hesap ve tespitlerin değiştirir nitelikte değerlendirilmediğini saygıyla arz ederim." deniyordu.
Hamdi Öz, aslında bu kararda bilirkişinin kendi itirazlarını haklı bulduğunu belirterek, "İtirazlarımın 'doğru olduğunu' kabul ediyor ancak raporda yer alan hesap ve tespitleri değiştirir nitelikte bulmadığını söylüyor. İşte bunun için itiraz edeceğiz." demişt. (Kaynak:Hürriyet)

Son Dakika Ekonomi Emeklilerin Maaş Artışı İçin Kritik Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • vatandaş : asgari ücret 1000 tl olduğu ülkede emekli adam yine iyi alıyor , şükredin 1 0 Yanıtla
  • adalet: bu nasıl devlet haksızlığın düzeltilmesi için mahkemeye ne gerek var hani adaletli kalkınma partisiydi bu hükümet bu nasıl adalet 2000den önce 2000den sonra bu fark farklı ülkedemi yaşıyoruz ihtiyaçlar aynı maaşlar farklı 1 0 Yanıtla
  • memo: oyalayın durun bizi sandıkta zaten gömdük gene gömeceğiz 1 0 Yanıtla
  • ER /OL: MARŞ MARŞ 3 AY DAHA ZAMAN LAZIM DERLER OLUR BITER O DA GUMBURTUYE GIDER YALAN OLUR 0 1 Yanıtla
  • Halil: 2000 bin Yilindan once olan emekliye farki odendi 2000 yilindan sonra olanada dirsek cevirdler bu haksizlik bu haksizlik giderilsin 0 0 Yanıtla
  • mlo: emekli sevinin taşoron aç aç aç 0 0 Yanıtla
  • maduremekli: hani adaletli kalkınma 2000den öncekilere intibak ver sonrakilere verme.bu bir haksızlık aynı işyerinde çalışana aynı işi yapanın birine 800 ver birine 1400 olurmu arkadaş mahkemeye bile gerek yok 0 0 Yanıtla
  • Serkan : İnşallah doğru karar çıkar. 0 0 Yanıtla
  • izmirli: zımpara kağıdı,çekme halatı,bayan çeketi.ve tencerede pişmeyen,karın doyurmayan ürünlerede fiat artışı yok eflasyon düşük alın size bukadar,deyip susturcaklar, 0 0 Yanıtla
  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.


Advertisement