Emekli-Sen'den Promosyon İsteği - Son Dakika
Yerel

Emekli-Sen'den Promosyon İsteği

Emekli Sen Antalya Temsilciliği üyeleri, emekli maaşlarına promosyon istedi.

14.11.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli-Sen Antalya Temsilciliği üyeleri, emekli maaşlarına promosyon istedi.

Emekli-Sen Antalya Şubesi Başkanı Belkıs Özgen, Güllük Postanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Anayasa'nın 10. maddesinde "Vatandaşlar arasında eşitlik sağlanmalıdır" ifadesinin yer aldığını hatırlattı.

Başbakanlık tarafından 2007'de bir genelge ile kamu çalışanlarına promosyon ödenmesinin istendiğini belirten Özgen, "Bizim isteğimiz, bankaların elde ettikleri muazzam karın çok azını maaşlarını kullandıklarını emeklilere promosyon olarak vermeleridir" dedi.

Bankaların emeklilere promosyon vermesinin Sosyal Güvenlik Kurumunun bankalarla yapacağı protokolle sağlanabileceğini ifade eden Özgen, "Her ay 12 milyar lira SGK'dan bankalara emekli maaşı aktarılmaktadır. Diğer bankacılık hizmetleri de dikkate alındığında zaten geçim sıkıntısı çeken emeklilere promosyon ödenmesini sağlamak, bakanlığın sorumluluğudur" diye konuştu.

Bugüne kadar bu konuda birçok eylem yaptıklarını dile getiren Özgen, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'nin her yerinde emekliler promosyon isteğini belirten dilekçeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderecektir. Aynı duyarsızlık sürdürülürse Anayasa'nın eşitlik ilkesini ihlal etmekten SGK'ya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dava açarak geçmiş alacaklarımızı da isteyeceğiz."

Sendika üyeleri daha sonra promosyon isteğini belirten dilekçelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emekli-Sen'den Promosyon İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement