Emd 2013'ün "Altın Kalem"Lerini Belirledi - Son Dakika
Ekonomi

Emd 2013'ün "Altın Kalem"Lerini Belirledi

Anadolu Ajansı Ekonomi Muhabiri Toğanaş, "Alo'ya 30 Boğaz Köprüsü parası gitti" başlıklı haberi ile ajans dalında ödüle layık görüldü.

21.04.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından, bu yıl altıncısı düzenlenen "Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri"ni kazanan isimler belli oldu. Anadolu Ajansı Ekonomi Muhabiri Tamer Toğanaş, "Alo'ya 30 Boğaz Köprüsü parası gitti" başlıklı haberi ile ajans kategorisinde ödüle layık görüldü.

EMD'den yapılan açıklamaya göre, ekonomi gazeteciliğinde, bir gazetecilik örgütü tarafından verilen ilk ödül olan "Altın Kalem" ödülleri, gazete, dergi, televizyon, radyo, internet gibi herhangi bir yayın organında yayımlanan ekonomi alanındaki haber ve programları kapsıyor.

Bu yıl Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Serpil Yılmaz, Veli Özdemir, Mehmet Ali Balo, Nurten Deliktaş Önel, Özlem Doğaner ve Güliz Demircan Yücel'den oluşan jüri, ödüle aday çalışmaları değerlendirirken, yayınlanan haberin, röportajın, söyleşinin veya programın kamuoyunda tartışılması veya var olan bir süreçte değişikliğe yol açması kriterini dikkate aldı.

EMD Altın Kalem Ödülleri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla Rixos Otel'de 24 Nisan Perşembe günü düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Bu yıl EMD'nin Altın Kalem ödülüne layık görülen eserler ve gazeteciler şöyle:

1- Gazete (Haber/ Söyleşi)

Mehmet Nayır/Sabah: "Boyacı Ali AB'yi yendi"

2- Yerel Medya (Gazete/Ajans/Dergi)

Ahmet Buğra Tokmakoğlu/Gözlem Gazetesi: "Türkiye Afrika'dan yer kapma derdinde"

Mete Tamer Omur/ Ege'den Hürriyet: "Türkiye artık oynamıyor"

3- Dergi (Haber/Söyleşi)

Mesut Çevikalp/Aksiyon: "Ejderin rüyası-Son imparatorluk için"

Levent Gökmen Demirciler/Ekonomist: "Kent içinde boşa çıkan son araziler"

4- Ajans (Haber)

Emin Tamer Toğanaş/AA: "Alo'ya 30 Boğaz Köprüsü parası gitti"

5- Televizyon (Haber/Röportaj)

Hasan Uylaş/NTV:  "Sınırda mazot kaçakçılığı"

6- Radyo (Ekonomi Haberi ya da Haber Programı)

Ahmet Ergen/NTV: "Ekonomi Günlüğü Programı"

Süleyman Erdal/TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu: "Ekonomik Analiz"

7- Köşe Yazısı

Alaattin Aktaş/ Dünya Gazetesi: "Net hata noksana ihracatın kayıtlara tam girmemesi mi yol açıyor"

8- İnternet Gazeteciliği

Aysel Alp Süzer/Hürriyet: "Rüşvetin belgesi var, davası yok"

8- Özden Alpdağ Özel Ödülü

Tahsin Tokay/Tokay Haber Ajansı - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Emd 2013'ün 'Altın Kalem'Lerini Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement