Elvan: "Mersin'deki Ulaştırma Projelerini Hızla Tamamlayacağız" - Son Dakika
Yerel

Elvan: "Mersin'deki Ulaştırma Projelerini Hızla Tamamlayacağız"

Elvan: "Mersin\'deki Ulaştırma Projelerini Hızla Tamamlayacağız"

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Mersin-Adana Karayolu ile Liman ve Hal Kavşağı projelerini 1 Kasım seçimlerinden önce ihaleye çıkaracaklarını söyledi.

28.09.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Mersin-Adana Karayolu ile Liman ve Hal Kavşağı projelerini 1 Kasım seçimlerinden önce ihaleye çıkaracaklarını söyledi. Elvan, gerçekleştirecekleri projeyle Mersin-Adana yolunun tamamının üç şerit olacağını bildirdi.

7 Haziran seçimlerinde Antalya'dan AK Parti milletvekili seçilen, ancak 1 Kasım seçimleri için Mersin'den birinci sıradan aday gösterilen eski Bakan Lütfi Elvan, kente ilk ziyaretini Kurban Bayramı'nda gerçekleştirdi. Elvan, bayramın 3. günü geldiği Mersin'de, partililerle bayramlaşarak, Mersin'de özellikle ulaştırma alanında devam eden ve yeni projelerle ilgili açıklama yaptı.

Mersin'in, inanılmaz bir potansiyele sahip, bir deniz, ticaret, sanayi, ulaştırma ve tarım şehri olduğunu belirten Elvan, Mersin'de bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve devam eden çok sayıda proje olduğuna işaret ederek, "Ama Sayın Başbakanımız bana, özellikle Mersin'deki ulaştırma projelerinin bir an evvel tamamlanması hususunda hem talimat verdi hem de bu çerçevede gereğini yapmamı istedi. O nedenle biz özellikle Ulaştırma Bakanlığı'nın projelerine ağırlık vereceğiz ve hızla bu projelerimizi tamamlayacağız" dedi.

"MERSİN-ADANA YOLUNU ÜÇ ŞERİDE ÇIKARACAK PROJEYİ SEÇİMDEN ÖNCE İHALE EDECEĞİZ"

Mersin'de sadece karayollarında 20 tane projeleri olduğunu dile getiren Elvan, bunlardan ikisinin ihalesini 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili seçimlerinin öncesinde ihaleye çıkaracakları bilgisini verdi. Bu projelerden birincisinin, Mersin-Adana karayoluna ilişkin olduğunu ifade eden Elvan, "Mersin ile Adana arasında köprülü kavşaklara, hemzemin kavşaklara ve bazı köprülerin genişletilmesine ihtiyacımız var. Bu hatta her yer üç şerit değil. Onun için biz 1 Kasım seçimlerinden önce Adana ile Mersin arasındaki yolun tamamının üç şerit olması için köprülü kavşakları ile birlikte ihalesine çıkıyoruz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. Bir başka önemli projemiz ise sizin çok talep ettiğiniz Liman ve Hal Kavşağı projesi. Liman ve Hal Kavşağı güzergahı yol olarak Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Biz bunu karayolu ağına alacağız. Bununla ilgili yazışmaları arkadaşlarımız yaptı. Muhtemelen önümüzdeki hafta Bakanlığımız karayolu ağına alacak ve Liman ve Hal Kavşağı'nın yapımı için seçimden önce ihaleye çıkacağız. Bunu da 2017 yılında bitireceğiz" diye konuştu.

"ÇEŞMELİ-TAŞUCU OTOYOL PROJESİNİN İHALESİNİ 2016'DA YAPACAĞIZ"

Gerçekleştirecekleri bir başka önemli projenin de Çeşmeli- Taşucu Otoyol Projesi olduğunu dile getiren Elvan, "Mersinimiz için gerçekten gerekli olan bir proje, Mersin'i Taşucu'na kadar götüren otoyol projesi. Çeşmeli'den Erdemli, Silifke ve Taşucu'na kadar uzanan güzergahta bizim bir otoyola ihtiyacımız var. Otoyol proje çalışmalarına başladık. Burada bağlantı yolları dahil 93 kilometrelik otoyol yapacağız. Bunun da maliyeti 1 milyar liranın üzerinde olacak. Proje çalışmalarımızı 2016'nın ilk yarısında bitireceğiz ve 2016 yılında yani 7-8 ay sonra otoyolun ihalesine çıkacağız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Mersin'den Antalya'ya kadar olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin son durumu hakkında da bilgi veren Elvan, Mersin-Antalya arasındaki 480 kilometrelik Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin 442 kilometresini gerçekleştirdiklerini söyledi. Elvan, "Sadece 38 kilometremiz kaldı. Bu yıl 7 Haziran seçimlerinden önce 2 tane tünelimizi açtık. Bu yıl 13 kilometre ile birlikte 4 tünel daha açacağız. İnşallah Anamur ile Kaledran arasındaki 18 kilometrelik kısmın da ihalesine seçimden önce çıkacağız ve bir an evvel Akdeniz Sahil Yolu'nun tamamlanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

"MERSİN'İ DÜNYANIN EN ÖNEMLİ LOJİSTİK MERKEZLERİNDEN BİRİSİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Tarsus Turizm Bölgesi projesinde yol projesini 2016 yılında bitireceklerini, Tarsus-Çamlıyayla projesini ise hızlandırarak 2017'de tamamlayacaklarını kaydeden Elvan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin otoyol bağlantısının yapımına da 2016 yılında başlayacaklarını belirtti.

"Ben Mersin'e hizmet etmeye, çalışmaya geldim" diyen Elvan, sözlerini şöyle tamamladı: "İnşallah tüm teşkilat mensuplarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, tüm gönüllü kardeşlerimizle hep birlikte Mersin'i şahlandıracağız Allah'ın izniyle. Mersin'i dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden birisi yapmak istiyoruz. Tüm Orta Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'dan gelen tüm ürünlerin taşınması, stoklanması, depolanması ve buradan sevkıyatının yapılmasını sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda Mersin'i önemli bir transit merkezi yapmak istiyoruz. Türkiye'nin en büyük konteyner limanını Mersin'de yapacağız. Yılda 12,8 milyon konteyner kapasitesine sahip olacak konteyner limanını Mersin'de gerçekleştireceğiz. Çok sayıda projemiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projelerimizi teker teker sizlerle paylaşacağız. Çok sayıda projemiz var ama bizim Mersin'de birliğe, beraberliğe, dayanışmaya ihtiyacımız var. Hep birlikte gece gündüz çalışmaya ihtiyacımız var. 2002 yılından bugüne kadar teşkilatlarımızda çalışmış tüm kardeşlerimizi, bu ülkeyi seven, bu ülke için taş üstüne taş koymak isteyen her kardeşimizi bizimle çalışmaya davet ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elvan: 'Mersin'deki Ulaştırma Projelerini Hızla Tamamlayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement