Elmadağ'da Kar Fırtınası - Son Dakika
Güncel

Elmadağ'da Kar Fırtınası

Elmadağ\'da Kar Fırtınası

Elmadağ'da kar fırtınası ANKARA'NIN Elmadağ ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçeyi ve köylerini beyaza bürüdü.

10.04.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elmadağ'da kar fırtınası

ANKARA'NIN Elmadağ ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçeyi ve köylerini beyaza bürüdü. İlçe merkezinde ve köylerinde sabah saatlerinde fırtınaya dönüşen kar yağışı, meyve ve sebze bahçelerindeki bitkilerin aşırı soğukla birlikte vatandaşlar don endişesi yaşıyor.

Kuçali ve Akçali köylerinde sebze seralarda 300 bine yakın domates, biber ve patlıcan gibi sebze fidelerinin soğuk alarak boyunlarını büktüğü ifade ediliyor. Elmadağ ilçesinde çiçek açan meyve fidanları, gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu hava sıcaklığı eksi derecelere düştü. Meyve ve sebze bahçeleri ile fide seralarının aşırı soğukla birlikte don endişesi yaşayan vatandaşlar, "Geçtiğimiz yıl da Nisan ayında yağan kar, arazilerimizdeki bitkilerin soğuk almasına neden olmuştu. Bu yıl da aynı endişeyi yaşıyoruz" dedi.

Elmadağ ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki Kuşçuali Köyü Muhtarı Cafer Küçükyılmaz ise bir yıl önce köyleri başta olmak üzere Akçaali, Taburlar ve 5'den fazla köyde Balaban Çayı'nın taşması sonucu sel felaketi yaşanıp, binlerce dönümlük sebze bahçelerinin sular altında kaldığını ve büyük zarar gördüğünü belirtti. Muhtar Küçükyılmaz, "Bu yıl da yalancı baharla çiçek açan meyve bahçelerimiz ve sebze fide seralarımız fırtına şeklinde yağan 10 santimlik kar altında kaldı. Geçtiğimiz yıllarda organik tarıma geçmiştik. Bu nedenle dikeceğimiz sebze fidelerimizi kendimiz kurduğumuz seralarımızda yetiştirmeye çalışıyorduk. Seralarımız soğuk almasın diye ne kadar elektirikli ısıtıcı kullansak da köylünün 300 binden fazla sebze fidelerimiz boyunlarını büktü. Tüm önlemlerimize rağmen fidelerin soğuk almasına engel olmadık. Diğer köylerde de aynı onların ne kadar fideleri ve ağaçları zarar gördü bilemiyorum" dedi.

Ankara'nın bin 130 rakımlı denizden en yüksek konumumdaki Elmadağ ilçesi, mahalle ve köylerinde fırtına şeklinde yağmaya devam eden kar, öğlen saatlerinde etkisini kaybetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elmadağ'da Kar Fırtınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement