Elinde Mikrofonla Dolaşıp Seçim Çalışması Yürütüyor - Son Dakika
Politika

Elinde Mikrofonla Dolaşıp Seçim Çalışması Yürütüyor

Elinde Mikrofonla Dolaşıp Seçim Çalışması Yürütüyor

Trabzon’da ortaya koyduğu duruş, konuşmaları ve projeleri ile farklı bir aday profili çizen CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, ezber bozmaya devam ediyor.

30.05.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da ortaya koyduğu duruş, konuşmaları ve projeleri ile farklı bir aday profili çizen CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, ezber bozmaya devam ediyor.

CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde farklı bir görüntüye imza atan Pekşen, Köprübaşı ziyareti sırasında, eline telsiz mikrofonu alarak hem vatandaşların eline sıktı hem de yürüyerek bugüne kadar denenmemiş ilginç bir miting düzenledi. Pekşen'e burada bir esnaf tarafından üzerine isminin yazıldığı Trabzon ekmeği ile Haluk Pekşen yazılı ve Trabzonspor amblemi bulunan mini dokuma halısı hediye edildi.

Pekşen, daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi'ni ziyaret ederek burada başkan Mustafa Yaylalı ve mühendislerle görüştü. Pekşen, Trabzon'da bir çok ezberi bozduğunu belirterek, "Bilinen klasik milletvekili adayım değilim. O tip bir milletvekili de olmayacağım. Siyaset birilerine ihale edilen, birilerine yapması gereken birilerinden ülke sorunlarının çözümünün beklenmesi gereken bir durum değil. AK Parti döneminde Türkiye özellikle yurt dışında ve komşu ülkelerimizde yüzyılın en çok kaybedeni oldu. Başta Libya, Suriye, Irak olmak üzere inşaat mühendisleri ve inşaat firmalarımız büyük kayıplar yaşadı. Tarihi bir birikim çöktü gitti yok oldu. Türkiye'nin büyük firmaları Libya'da iktidarın anlamsız mezhep kavgasıyla 28 milyar dolarlık kontratımız gitti. Birçok inşaat mühendisimiz ve buna bağlı işçiler işsiz kaldı. Aynı şey Irak'ta geçerli. 40 Milyar dolar da burada kayboldu" ifadesini kullandı.

Türkiye'yi kulvarından çıkarmaya çalışan düzene direnen tek kurumun İstanbul Barosu kaldığını belirten Pekşen, "Türkiye'nin tek direnen İstanbul Barosu ve avukatlar kaldı. Türkiye'de bu düzene ilkel toplum gidişine Ortadoğu bataklığına saplamaya Türkiye'yi kulvarından çıkarmaya çalışan düzene direnen tek kurum İstanbul Barosu kaldı. Dünya artık sınır aşan projeleri konuşuyor. Ne yazık ki bizim mühendislerimiz giderek baskılanıyor. Bizim önemli mühendislerimiz Türkiye'nin köklü firmalarında görev yapıyorlardı. O köklü firmaları sistem dışına itilince o mühendislerde işlevsizleştirilmeye başlandı. Onlarda direnemediler" dedi.

"TÜRKİYE ALIŞILAGELMİŞ MİLLETVEKİLİ TİPİNİ ÇOKTAN AŞMALI"

Türkiye'nin alışılagelmiş milletvekili tipini çoktan aşması gerektiğini belirten Pekşen, "Bir küresel iddianın içinde olacaksınız bir yarışmaya gireceksiniz. Ondan sonra da ilkel bir anlayışla hareket edeceksiniz. Olur mu ' Dünya ile yarışabilir misiniz böyle, neredesiniz siz' Türkiye nerede ben ona bakıyorum. Dünyanın hangi küresel projesine Türkiye bir iddia, bir vizyon koyabiliyor? İstanbul'dan İzmir'e bir otoyol yapılıyor. Marmara Denizi'ndeki geçişi konuşuyoruz. Ben hukukçu olarak oranın sözleşmelerini hazırlarken oradaki mühendislerden çok şey öğrendim. Ama o mühendislerin hiç biri Türkiye'de çalışmıyor hepsini yut dışından getirmişler. O Türk mühendisler maalesef Japonya'da ve değişik yerlerde çalışan mühendisler" şeklinde konuştu.

Milletvekili adayı olduğumda önüne bir rapor geldiğini, raporu okuduktan birkaç gün sonra da Akyazı'daki heyelanın yaşandığını belirten Pekşen, "Tam da raporda anlatılanlar oldu. O raporu veren üniversite hocası 'Akyazı inanılmaz bir dinamittir Haluk bey' diyordu. Her yerde bunu anlatıyorum ve üzerine gidiyorum. 20 kamyon hafriyat döküldü ve orayı kaldıracak kadar becerikli değiller. Güney Çevre Yolu diyorlar onu nasıl yapacaklar? Bunların bilime, mühendisliğe karşı nefretleri var. STK'ların hukukunu sizlerden daha iyi savunacak yok. STK'lar sorgulamalı. İnsanlar ilkel bir korku toplumuna teslim olmuş. Ben korkmam, hiç bir zaman da bunlardan korkmadım. 8 Haziran'da Türkiye bambaşka bir ülke olacak. Sivil Toplum Örgütleri çok önemli, demokrasinin lokomotifidir. Eğer siyasi partilerde milletvekillerinden bir şey bekliyorsanız STK'ların o beklentilerini ortaya koyarak kararlılık göstermeleri gerekmektedir. Bu kararlılığı Türkiye STK'lardan şuanda göremiyor, maalesef. Sendikaların zaten adı sendika, öyle bir işlevleri yok. İşte tam da bu nedenlerle bir milletvekili olarak Trabzon'da ezberleri bozacağım. Bunu bilmenizi isterim. Trabzon'daki bütün STK'lar buna hazır olsunlar. Benden görev ve yardım beklesinler. Hiç yorulmam ve gece gündüz çalışırım. Benim ritmime benim çalışma düzenime hazır olun. Olmazsanız, toplumun menfaatleri yönünde tavır almazsanız, çıkar bunu halka anlatırım. Görevlerini yapmıyorlar derim. Bende görevimi yapmıyorsam yakama yapışın. Bu kadar açık söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Pekşen, bu kentten çok büyük bir iddia ile Ankara'ya gideceğini belirterek, "Siyasi baskılara boyun eğmeyin. Mühendisler için çok iyi bir milletvekili adayıyım. Trabzon'da ve Ankara'da da birikimli olarak meclise gidebilecek en iyi adaylardan biriyim. Gelin gücümüzü birleştirelim ve Trabzon için çok önemli işlere imza atalım" diye konuştu.

TONYA'DA BÜYÜK COŞKU

CHP milletvekili adayları Haluk Pekşen, Ali Türen Öztürk, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Yavuz Karan ve Mustafa Aydın Tonya'da bir miting düzenledi.

Tonyalıların büyük bir coşkuyla karşıladıkları CHP milletvekillerinden Haluk Pekşen, Tonya'da yaptığı konuşmada, AKP iktidarının Trabzon'u, Tonya'yı aşsız ve işsiz bıraktıklarını belirterek "Trabzon'da 134 bin emeklinin 75 bini açlık sınırının altında yaşıyor, 65 bin işsiz var ama onlar iş AŞ olmayan kentte boyuna hayal satıyorlar, yol, havalimanı, demir yolu yapacakları palavralarını sıkıyorlar, hayal satıyorlar. İskenderli'nin yolunu 400 günde yapacaklarını söylediler ama 8 yıl oldu hala yapamadılar. Sen İskenderli'nin yolunu yapamadın, Akyazı'da 75 gündür Trabzon'un yolunu açamadın, sen Hayrat'ta 30 metre köprüyü yapamadın, sen daha neyi yapacaksın? Bakın bunlar Güneydoğu'da elektrik faturasını ödemeyenlerin kayıp kaçak bedelini sizlerden alıyorlar. 5 yılda ödenmeyen kayıp kaçak ne kadar biliyor musunuz tam 16 katrilyon. Bu Trabzon'a hizmet yaptık dediklerinin tam 10 katı" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elinde Mikrofonla Dolaşıp Seçim Çalışması Yürütüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.


Advertisement