Elektronikçilerde 'Türksat 4a Uydusu' Bereketi - Son Dakika
Güncel

Elektronikçilerde 'Türksat 4a Uydusu' Bereketi

Elektronikçilerde \'Türksat 4a Uydusu\' Bereketi

Türkiye Genelinde televizyon yayınlarında frekansların dün gece Türksat 4A uydusuna taşınması nedeni ile yayınları alamayanlar, uydu alıcılarıyla birlikte elektronik eşya satış ve tamiri yapan dükkanların yolunu tuttu.

18.09.2014 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Genelinde televizyon yayınlarında frekansların dün gece Türksat 4A uydusuna taşınması nedeni ile yayınları alamayanlar, uydu alıcılarıyla birlikte elektronik eşya satış ve tamiri yapan dükkanların yolunu tuttu. Uydu yayınlarının güncelleme işlemi 5 liraya gerçekleştirildi.

Türksat'ın daha önce Ramazan ayında yapmayı planladığı ancak ertelediği kanalların frekans transferi işlemi dün gece gerçekleşti. Kanalların büyük bölümünün Türksat 4A uydusuna taşınmasıyla birlikte uydu alıcılarında gerekli ayarları yapamayanlar televizyon kanallarını izleyemedi. Bunun üzerine sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde ve ilçelerde bir çok kişi, elektronik eşya satış ve tamiratı yapan dükkanlara akın etti. Dükkanlarda büyük yoğunluk yaşanması üzerine bazı esnaflar kaldırımlara kurdukları çanak antenler vasıtasıyla cihazları güncelleme yaparak birikmeyi önlemeye çalıştı. Suşehri İlçesi'nde de elektronik dükkanlarında sıra oluştu. Televizyon tamirciliği yapan Niyazi Çelik, frekanslar değişince yoğun bir talip ile karşılaştıklarını belirterek, sabahtan akşama kadar sürekli uydu alıcı güncellemesi yaptıklarını belirtti. Kent genelinde dükkanlar uydu alıcı güncelleme işlemini 5 lira karşılığında gerçekleştirdi.

Öte yandan yeni uydu ile birlikte yüksek çözünürlüklü HD(high-definition) yayınların artması nedeni ile bu yayınların izlenmesine olanak sağlayan uydu alıcılarına da yoğun talep gösterildiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elektronikçilerde 'Türksat 4a Uydusu' Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement