Elbistan'da Sel Suları Çekildi - Son Dakika
Güncel

Elbistan'da Sel Suları Çekildi

Elbistan\'da Sel Suları Çekildi

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, yağmur suları yüzünden meydana gelen su baskınlarının oluşturduğu zarar, havanın aydınlanmasıyla gözler önüne çıktı.

11.03.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, yağmur suları yüzünden meydana gelen su baskınlarının oluşturduğu zarar, havanın aydınlanmasıyla gözler önüne çıktı.

Söğütlü Çay'ının taşması sonucu Elbistan'a bağlı Karahasanuşağı, Türkveren köyü, Söğütlü beldesinde güzergahı üzerinden Esentepe Mahallesi'nde ekili olan sel suları çekildi. Suların çekilmesiyle rahat bir nefes alan vatandaşlar şimdi ise, sel sularının getirdiği çamuru temizlemeye çalışıyor.

Türkveren köyünde sel sularına maruz kalan vatandaşlardan Kazım Yıldırım, "Aniden bastıran yağmurun ardından sular birden yükseldi. Evlerimiz ve ağıllarımız sular altında kaldı. Hayvanlarımızı son anda kurtardık. Köyümüzün sel sularından etkilenmemesi için set duvarlarına ihtiyacımız var. Her yağmurda korkudan evimizde oturamıyoruz" dedi.

Söğütlü beldesinde ikamet eden 81 yaşındaki Hasan İspir ise "Bu yaşıma geldim böyle su görmedim. 10 dakikada her yeri su bastı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Tarım arazilerimiz ve evimiz sel sularından etkilendi" dedi.

Esentepe Mahalle Muhtarı İdris Şafak ise, böylesi bir doğa olayında can kaybının olmamasının sevindirici olduğuna dikkat çekerek, "Şiddetli yağmur yüzünden Söğütlü Çay'ı taştı. Taşan sular mahallemizde su baskınlarına neden oldu. Mahallemizde bazı ikametler, okullarımız ve sağlık ocağımız sel sularından etkilendi. Şimdi hasar tespiti yapıyoruz" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elbistan'da Sel Suları Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement