Elazığ'da Özgecan Adına Kütüphane ve Yaşam Evi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Özgecan Adına Kütüphane ve Yaşam Evi Açıldı

Elazığ\'da Özgecan Adına Kütüphane ve Yaşam Evi Açıldı

ELAZIĞ merkeze bağlı Koruk Köyü'nde yaptırılan 'Özgecan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam evi' törenle hizmete açıldı.

25.07.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ELAZIĞ merkeze bağlı Koruk Köyü'nde yaptırılan 'Özgecan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam evi' törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Özgecan Aslan'ın babası Mehmet ve annesi Songül Aslan da katıldı.

'Özgecan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam Evi'nin hizmete açılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Elazığ Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Özgecan'ın babası Mehmet, annesi Songül Aslan, Toplumsal Gelişim ve Dayanışma derneği (TODGEP) Başkanı Kadir Polat, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve köylüler katıldı. TODGEP Başkanı Kadir Polat yaptığı konuşmada, Özgecan Aslan'ın başına gelenler ve ailesine yaşatılanların toplumu derinden sarstığını belirterek, "Bu acı kaybımızın anısına Koruk köyünde hazırlığı tamamlanan 'Özgecan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam Evi'nin açılışını yapmaktayız" dedi.

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş da,  Özgecan Aslan'ın artık bir anne babanın değil, 75 milyonun manevi evladı olduğunu söyledi.

Özgecan'ın babası Mehmet Aslan da, duygu dolu anlar yaşadığını kaydederek, "Kızımın adının yaşatılması adına, benim annemin köyünde böyle bir kütüphanenin açılmış olması çok anlamlı. Umarım bu kütüphane, gönül hanelerine gitmek isteyenlerin başvurabilecekleri, yararlanabilecekleri bir köprü olur" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Kütüphane ve Yaşam Evinin açılışı yapıldı, konuklar kütüphaneyi gezerken Özgecan Aslan'ın annesi gözyaşlarını tutamadı. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Özgecan Adına Kütüphane ve Yaşam Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement