HSYK'da Güç Savaşları - Son Dakika
Dünya

HSYK'da Güç Savaşları

HSYK\'da Güç Savaşları

12 Ekim'de 12 bin civarında hakim ve savcının oy kullanacağı HSYK seçimleri, El Cezire'de "HSYK'da güç savaşları" yorumuna yol açtı.

02.09.2014 13:37  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de yargı ile ilgili tartışmalar iyice alevlenirken 12 Ekim'de 12 bin civarında hakim ve savcının oy kullanacağı HSYK seçimleri, El Cezire'de "HSYK'da güç savaşları" yorumuna yol açtı.

El Cezire Türk, Türkiye'deki yargının güç dengelerini irdelediği haberinde "HSYK seçimlerinde, her meslek örgütüne göre güç dengeleri farklı. En kritik rakam ise Cemaat etkisindeki yargı üyeleri. Demokrat Yargı'ya göre bu sayı 5 bin civarı, YARSAV'a göre 3 bin, Yargıda Birlik Platformu'na göre ise 2 bin 500 civarında" dedikten sonra şöyle devam ediyor:

"12 Ekim'de gerçekleşecek HSYK seçimlerinde yargının atama, terfi, soruşturma, inceleme kararlarını alan Hakim Savcılar Yüksek Kuruluna 7'si adli ve 3'ü idari yargıdan olmak üzere 10 üye seçilecek. 22 üyelik kurulun 4 üyesini ise yeni seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atayacak. 3 üye Yargıtay'dan, 2 üye Danıştay'dan 1 üye ise Adalet Akademisi'nden gelecek. Doğal üye olan Adalet Bakanı ve Müsteşarı ile birlikte 22 kişilik kurul oluşmuş olacak. Kurul 15 kişiyle toplanıp, 12 kişiyle karar alabilecek."

"EN KRİTİK OYLAR, CEMAAT ETKİSİNDEKİ YARGI MENSUPLARININ OYLARI"

Seçimler için meslek örgütlerinin desteklediği adaylar ve bağımsız adayların çıkabileceğini anlatan El Cezire, yargıdaki 3 büyük meslek örgütü ile görüştüğünü belirterek, "Buna göre meslek örgütleri dışında seçimler için en kritik oylar, sayısı tam olarak bilinmese de Cemaat etkisindeki yargı mensuplarının oyları olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya HSYK'da Güç Savaşları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement