Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Romanya'da - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Romanya'da

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Romanya\'da

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile birlikte Türk firmalarının CEO’larıyla bir araya geldi.

30.09.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile birlikte Türk firmalarının CEO'larıyla bir araya geldi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Romanya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Söz konusu ziyaret kapsamında Bakan Zeybekci, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile birlikte, Romanya'da faaliyet gösteren Türk firmalarının CEO'larıyla bir araya geldi ve söz konusu firmaların Romanya'daki faaliyetlerine ve karşılaştıkları sorunlara ilişkin bilgi aldı.

Bu görüşmenin sonrasında, Bakan Zeybekci ve Ponta tarafından, TİAD (Romanya Türk İşadamları Derneği) organizasyonunda gerçekleştirilen Türk-Romen İş Forumunun açılışını gerçekleştirdi ve katılımcılara hitap etti. Bakan Zeybekci,, toplantılar vesilesiyle biraraya geldiği ve görüştüğü Başbakan Ponta ile ikili ilişkileri ele almış ve Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iş forumu kapsamında Türk-Romen ticari ve ekonomik İlişkilerinin derinlemesine ele alındığı ve Romanya Ekonomi Bakanı Sayın Constantin Nita ve Maliye Bakanı Sayın Ioana-Maria Petrescu'nun da katıldığı "Türkiye-Romanya Ekonomik İlişkileri Paneli"ne iştirak etti.

Öte yandan, ziyaret vesilesiyle ayrıca, Bakan Zeybekci, Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean ve Ekonomi Bakanı Constantin Nita ile ikili görüşmelerde bulundu.

Türkiye ile Romanya arasındaki ticari ilişkiler ve ekonomik ilişkiler son dönemde önemli bir ivme kazandı. 2001 yılında Romanya ile yaklaşık 873 milyon dolar olan ikili ticaretimiz, 2013 yılına gelindiğinde anılan dönem içerisinde önemli bir artış göstererek 6,2 milyar dolar seviyesine yükseldi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Romanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altının ons fiyatı 2.233 dolar olarak belirlendi. TCMB'nin dolar efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı
    18:37 Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Havza OSB'de alan genişlemesi yapılacak sahada inceleme gerçekleştirdi. Havza OSB'nin mevcut alanı 1 milyon metrekareden 10 milyon metrekareye çıkarıldı. Havza OSB, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.


Advertisement