Ekmeleddin İhsanoğlu Zeytinburnu'nda İftara Katıldı - Son Dakika
Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Zeytinburnu'nda İftara Katıldı

Ekmeleddin İhsanoğlu Zeytinburnu\'nda İftara Katıldı

"yök'ü kim değiştirmedi?

27.07.2014 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"yök'ü kim değiştirmedi? YÖK Kanunu'nu, RTÜK kurumunu kim muhafaza etti ve elinde istediği gibi kullanır hale geldi? Peki 12 Eylül Sendikalar Kanunu'nu kim korudu? Seçim Kanunu'nu kim her gün değiştiriyor? Partilerin yüzde 10 baraj sistemini kim korudu?"

"Hani bunların hepsini siz değiştirecektiniz? 12 sene önce söz verdiniz. Ondan sonra vesayet diyorsunuz, kabahati başkasına atıyorsunuz. Hayali bir düşman yaratıyorsunuz ve o yarattığınız düşmanın üzerinden Çankaya'ya ilerlemek istiyorsunuz. Yok öyle bir şey"

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN - Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Fisun İhsanoğlu ile birlikte Ramazan'ın son iftarını Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi önünde düzenlenen sofrada yaptı. İhsanoğlu, iftar programında yaptığı konuşmada, "Türkiye bu mübarek ay boyunca önemli gelişmeler gördü. Ülkemiz yavaş yavaş 10 Ağustos'a yaklaşırken, tarihi bir karar verme noktasına gelecektir. Bu tarihi karar noktasında Türkiye 12. Cumhurbaşkanı'nı seçecek ve bu memleketin başına bu mevkiye layık insanı getirecektir. O bakımdan, bu ay boyunca bizim içeride ve dışarıda yaşadığımız hadiseleri bir bütün olarak gözden geçirdiğimiz zaman, hepimiz kararımızı elbette vicdanen en rahat şekilde verecektir" dedi.

"SAYGIYLA KARŞILAMASI LAZIM"

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamına layık çok insan olduğunu belirten İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 76 milyon nüfusu olan büyük, kadim bir milletiz. Bu makama layık çok insanlar var. Meclis'te 4 parti milleti temsil ettiğine göre, bu 4 partiden 2 parti kendi adayını gösterdiği zaman, diğer parti müşterek bir aday gösterdiği zaman, bunu herkesin saygıyla karşılaması lazım."

"YOK ÖYLE BİR ŞEY"

"Benim anlamadığım bir husus var; Cumhurbaşkanlığı makamı bir siyasi kariyerin son safhası, aşaması, durağı değildir. Birisi bakanlık yapacak, başbakan yardımcısı olacak, başbakan olacak, en son da cumhurbaşkanı olacak. Yok öyle bir şey. Dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Etrafımızdaki bütün gelişmiş ülkelere bakınız, öyle bir teamül yok. Türkiye'de belki buna benzer 1-2 örnek olmuşsa, bu kaide teşkil etmez. Bu makam herkese açıktır ve anayasada, kanunlarda gösterdiği vasıfları olan insanlar bu makama müracaat edebilirler. Üstelik bu iktidarın kendi çıkardığı kanun. 'Bu adaylar nereden çıktı?' diye hiç kimsenin farklı düşünce içerisinde olmaması gerekir. Meclis'te CHP ve MHP arasında başlayan uzlaşma... Bugün 10 tane parti lideri var burada, bu ne demektir? Demek ki 2 partinin lideri arasında başlayan uzlaşma, aslında tepede olan bir uzlaşma değil, tabanda olan uzlaşma."

"MİLLET KAYNAŞMIŞ"

"Biz 1 aydır Anadolu'yu geziyoruz ve Trakya'yı geziyoruz. Her yerde görüyoruz ki, millet kaynaşmış. Parti farkı kalmamış. Herkes bu 10 Ağustos'ta memleketin başına, o gemiyi sakin bir şekilde, çetin, çetrefilli sularda çok sakin bir şekilde, öfkelenmeden, çok sakin bir şekilde, kimseye tokat atmadan, kimseyi iteklemeyen bir kaptan seçecektir."

"BERABERLİK HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR"

"Siz düşünebiliyor musunuz, bir siyasi partinin temsilcisi seçiliyor, Çankaya'ya gidiyor ve kendi seçmeninin dışındakileri gözü görmüyor, onlara öteki muamelesi yapıyor, 'Bunlar' diyor. Peki bu milletin yarısı sana vermişse, onları da taşıyacaksın, çünkü Cumhurbaşkanı kanuna göre, anayasaya göre, 76 milyon insanın başkanıdır, temsilcisidir; ama Cumhuriyet'in ve milletin bütünlüğünün temsilcisidir. Onun için bütünlük her şeyden üstündür. Beraberlik her şeyden üstündür. Biz bu şekilde yola çıktık, bizim anlaşmamız budur, bizim vatandaşlarımızla olan sözleşmemiz budur. Bizim milletimizin bizden beklediği de budur."

"BİR FASIK, BİR YALANCI, BİR SORUMSUZ BİRİSİ GELİRSE..."

"Ben bu şerefli görevi kabul ettikten sonra, benim aleyhimde çok tezvirat yapıldı. Türk olmadığım, vatandaş olmadığım söylendi. Askerlik yapmadığım söylendi, eşim için, çocuklarım için, gelinim için neler söylendi, uyduruldu. Ben bunların hiç birisine cevap vermedim. Çünkü biliyorum ki hakikat kendiliğinden ortaya çıkıyor. Hepsi gitti. Kara iftiraları savunanlara Kur'an-ı Kerim'den bir ayet okuyacağım. Hucurat Suresi'nde, Cenab-ı Hak iman edenlere hitap ediyor, yalan söyleyenlere değil, iftira atanlara değil. 'Ey iman edenler; eğer bir yalancı, sorumsuz birisi size bir haber verirse, önce emin olunuz. Önce o haberin doğruluğundan emin olunuz. Eğer o yalan habere inanırsanız ve o haberin arkasından giderseniz, ileride pişman olursunuz. Bir fasık, bir yalancı, bir sorumsuz birisi gelirse, size bir yalan söylerse, sakın buna inanmayınız.' İşte ben de diyorum ki, 'Siz inanç sahiplerisiniz, size bir fasık, bir yalancı haber getirirse sakın inanmayınız. Önce kontrol ediniz, ondan sonra.'"

"HAYALİ BİR DÜŞMAN YARATIYORSUNUZ"

"Türkiye'de bir rejim tartışması başladı. Sanki mevcut rejim kötü bir rejimmiş, vesayet rejimiymiş ve bunu bitirmek lazımmış... Peki 12 senedir devleti kim idare ediyor, 7 sene Çankaya'da görev yapan Sayın Cumhurbaşkanımız hangi iradeyle geldi? Peki bu 12 sene içerisinde bu askeri vesayet, bürokratik vesayet bitmedi mi? Onun yerine politik vesayet, bir partinin vesayeti mi getirilmek isteniyor? Ben bunu anlamıyorum, hangi vesayetten bahsediliyor? Bitmedi daha. Peki niye bitmedi. Çünkü siz bitirmek istemediniz. YÖK'ü kim değiştirmedi? YÖK Kanunu'nu, RTÜK kurumunu kim muhafaza etti ve elinde istediği gibi kullanır hale geldi? Peki 12 Eylül Sendikalar Kanunu'nu kim korudu? Seçim Kanunu'nu kim her gün değiştiriyor? Partilerin yüzde 10 baraj sistemini kim korudu? Hani bunların hepsini siz değiştirecektiniz? 12 sene önce söz verdiniz. Ondan sonra vesayet diyorsunuz, kabahati başkasına atıyorsunuz. Hayali bir düşman yaratıyorsunuz ve o yarattığınız düşmanın üzerinden Çankaya'ya ilerlemek istiyorsunuz. Yok öyle bir şey."

"İŞTE KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

"Türkiye'nin elbette yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Elbette 12 Eylül anayasasını ıslah etme durumundadır, bir sivil anayasa yapmak mecburiyetindedir. Ama bunu yaparken, Türkiye, sistemini, parlementer sistemden diktatörlük sistemine değiştirmek istemiyor. Yok öyle bir ama... Onun için seçilecek cumhurbaşkanı, mevcut anayasaya göre seçilecektir ve o anayasadaki belirlenen hükümlere göre devleti idare edecektir. Gidip de Bakanlar Kurulu'nun, hükümetin yetkilerini, Meclis'in yasama yetkilerini, başka müesseselerin yetkilerini gasp etmeyecek. Bunlarla, anayasada belirtildiği gibi ahenk içerisinde çalışacak. Onları gözetecek, anayasayı gözetecek. Ama her şeyden önce milletin birliğini ve bütünlüğünü temsil edecek, en mühim mesele budur. Ekmeğimizi paylaşmaya hazırız ama, vatanımızı paylaşmaya hayır. O işte kırmızı çizgimiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekmeleddin İhsanoğlu Zeytinburnu'nda İftara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement