Ekmeleddin İhsanoğlu: Bana Kara İftira Atıyorlar, Kimseye Minnet Borcum Yok (4) - Son Dakika
Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu: Bana Kara İftira Atıyorlar, Kimseye Minnet Borcum Yok (4)

Ekmeleddin İhsanoğlu: Bana Kara İftira Atıyorlar, Kimseye Minnet Borcum Yok (4)

İhsanoğlu: MISIR'DAKİ RABİA KADAR, UYGUR TÜRKLERİNE DE SAHİP ÇIKMALIYIZ Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kayseri ziyareti çerçevesinde bir otelde verilen iftar yemeğine de katıldı.

24.07.2014 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhsanoğlu: MISIR'DAKİ RABİA KADAR, UYGUR TÜRKLERİNE DE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kayseri ziyareti çerçevesinde bir otelde verilen iftar yemeğine de katıldı. Yemekte konuşan İhsanoğlu, "Bizim için 2 ilke vardır, birisi vatanın bölünmez bütünlüğü ve devletin bekasıdır. Bizim devletimiz ilelebet payidar olacaktır. Bugün Türkiye içeride ve dışarıda zor seçeneklerle karşı karşıya. Ama biz eminiz ki Türkiye bu zor dönemeci aşacaktır. Seçimini yapacak ve bütün milletin tamamını hiçbir fark gözetmeksizin ve hiçbir siyasi taraf tutmayan birisini seçecektir. Bütün milletin menfaati, devletin bekası için seçimini yapacaktır. İlk kez vatandaşlarımız oylarını kullanarak cumhurbaşkanını seçecektir. Sadece oy vermek yeterli değildir, oyunuza sahip çıkmanız da gerekir. Şişko kediler ve şişko kediler trafolara giriyor. Bu şişko kediler ciğerin büyük kısmını yedikleri için bu karanlık güçlerin emrindedirler. O nedenle oylarınıza sahip çıkmanız lazım. Sandıkta verdiğiniz oyu, masada kaybedebilirsiniz. 10 Ağustos'ta vereceğiniz oylara sahip çıkmalısınız" ifadelerini kullandı.

Milyonlarca insanın borç sarmalı içerisinde olduğunu kaydeden İhsanoğlu, şunları söyledi:  "Ben söz veriyorum, cumhurbaşkanı seçildiğim takdirde, cumhurbaşkanlığı yetkilerini sonuna kadar bu meselelerin çözülmesini, bu borçların kaldırılmasını, bu borç kısır döngüsüne çare bulmak istiyorum. Bunun yanında bu zalim seçim sistemini değiştirmek için bütün çalışmaları yapacağız."

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu, "Hepimiz aylardan beri, uzun zamandan beri endişe içerisindeyiz. Etrafımızdaki alev çemberi artıyor. Müslüman kardeşlerimiz zulüm görüyor. Irak'ta Türk kardeşlerimiz var, Uygur Türkleri var. Bunlarla hiç kimse ilgilenmiyor. Mısır'daki Rabia'yla ilgilenelim, ama Uygur Türkleriyle de ilgilenelim. Mısır'daki Rabia'lar da oradaki Müslümanlar da kardeşlerimiz, ama diğer yerlerdeki Türklere de sahip çıkmamız gerekir. Bu bizim milli görevimizdir. Bizim bulunduğumuz bölgedeki ateşin üzerine benzinle değil, su ile gitmemiz ve bu yangını söndürmemiz lazım. Son söz olarak diyorum ki, Cenab-ı Allah bu millete, bu devlete zeval vermesin" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekmeleddin İhsanoğlu: Bana Kara İftira Atıyorlar, Kimseye Minnet Borcum Yok (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, fuarın açılışında yaptığı konuşmada bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelini vurguladı. Fuar, tarımsal ürünlerin yanı sıra tarımsal teknolojiler ve ekipmanların da sergileneceği bir platform sunuyor. Ziyaretçiler, 21 Nisan tarihine kadar fuarı gezebilirler.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.


Advertisement