Ekici: "Kullanılmayan Oy Sayısı, Yunanistan'ın Oy Sayısına Eşit" - Son Dakika
Yerel

Ekici: "Kullanılmayan Oy Sayısı, Yunanistan'ın Oy Sayısına Eşit"

Ekici: "Kullanılmayan Oy Sayısı, Yunanistan\'ın Oy Sayısına Eşit"

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, 7 Haziran seçimlerinde kullanılmayan ve iptal olan oy sayısının Yunanistan’ın oy sayısına eşit olduğunu belirterek, oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

07.10.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, 7 Haziran seçimlerinde kullanılmayan ve iptal olan oy sayısının Yunanistan'ın oy sayısına eşit olduğunu belirterek, oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

1 Kasım'da yapılacak erken genel seçimlerde oy kullanmak için gerekli olan seçmen kağıtlarının muhtarlıklarda olduğunu belirten Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, "Ünye'nin 85 mahalle muhtarımıza seçmen kağıtları dağıtıldı. Seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösteren seçmen bilgi kağıdını muhtarlıktan alamayan seçmenlerimizin kapısına kadar giderek bu seçmen kağıtlarını ulaştıracağız. Muhtar arkadaşlarımız, muhtarlıklardan teslim alınmayan seçmen kağıtlarını 1 Kasım günü de seçmen kağıtlarını oy kullanacakları okulda hazır bulunduracaklar. İsteyen seçmenlerimiz ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi internet sitesine girerek, seçmen bilgilerine ulaşabilirler" diye konuştu.

"BU BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR"

"Seçmenlerden olan ricamız ise sandıklara mutlaka katılımı arttırmak için oy kullanalım" diyen Ekici şunları söyledi: "Çünkü 7 Haziran'da yapılan seçimlerde kullanılmayan ve iptale düşen oy sayısı, Yunanistan'ın oy sayısına eşit. Onun için halkın sandıklara iradesi farklı yansıyor. Bu bakımdan vatandaşlarımızın seçime ehemmiyet vermelerini, bahane uydurmadan demokratik hakkı olan seçme iradesini sandığa yansıtmalarını istiyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Önümüzde daha 4 yıl boyunca seçim yok. Bu nedenle kazandırmak veya kaybettirmek için mutlaka halkımızın vereceği oylarla iradesini sandığa yansıtması lazım." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekici: 'Kullanılmayan Oy Sayısı, Yunanistan'ın Oy Sayısına Eşit' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement