Ek Bilgi ve Fotoğraflarla Yeniden) - Usta Oyuncu Levent Kırca Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Ek Bilgi ve Fotoğraflarla Yeniden) - Usta Oyuncu Levent Kırca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ek Bilgi ve Fotoğraflarla Yeniden) - Usta Oyuncu Levent Kırca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yeniden ------------- KARACİĞER kanseri nedeniyle önceki gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Levent Kırca, son yolculuğuna uğurlandı.

13.10.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniden

-------------

KARACİĞER kanseri nedeniyle önceki gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Levent Kırca, son yolculuğuna uğurlandı. Yakınları, sanatçı dostları ve sevenlerinin katıldığı usta sanatçının cenazesi, Levent'te Afet Yolal Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Levent Afet Yolal Camii'ne getirilen usta sanatçı Levent Kırca'nın cenazesinde taziyeleri, 6 yıldır birlikte olduğu 'son eşim' dediği Aslı Çetiner ve çocukları kabul etti. Cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berhan Şimşek, Orhan Gencebay, Uğur Dündar, İlker Başbuğ, Müjdat Gezen ve Oktay Kaynarca gibi ünlü isimler de hazır bulundu. Cenaze törenine katılan Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da Levent kırca'nın yakınlarına ve sanatçı Oya Başar'a başsağlığı dileğinde bulundu. Son yolculuğunda Kırca'yı cami avlusunu dolduran hayranları da yalnız bırakmadı.

"KIYMETLİMİZ GİTTİ"

Taziyeleri kabul eden Levent Kırca'nın oğlu Umut Kırca, "Üzgünüz tabii. Çok keyifsiziz. Uzun zamandır 3-4 aydır biliyoruz zaten hastalığını. Tükiye'nin başısağolsun. Büyük bir değerdi. Herkesin çok sevdiği bir insandı. Allah'tan rahmet diliyorum babama" diye konuştu. Oya Başar da eski eşini uğurlamak için camiye geldi. Gözyaşlarına hakim olamayan Başar, basın mensuplarının soruları üzerine "Kıymetlimiz gitti, rahat uyusun" dedi.

"ÖZEL BİR AKTÖRDÜ"

Kırca'nın sanatçı dostlarından Nilgün Belgün ise, "Çok eski bir dostumu kaybettim. Acı tatlı bir sürü günümüz geçti. Gençlik arkadaşım, diyebilirim. Oya'yla ikisi. İkisinin aşkına şahit oldum. O aşkla birlikte buralara kadar gelindiğini gördüm. Benim için çok önemli bir dost. Çok önemli bir mizah ustası. Artık mizahın da tadı kalmadı ya. Önemli bir sanatçıydı, önemli bir adamdı. Zaman zaman güldüren, zaman zaman hem güldürüp hem düşündüren özel bir aktördü" dedi.

"YAPACAĞI DAHA ÇOK ŞEY VARDI"

Kırca'nın yakın dostu oyuncu Ferdi Akarnur da,"Levent'in yapacağı daha çok şey vardı. O kadar erken oldu ki bu. Hala şoktayım. anlayamıyorum. İnanmıyorum, inanamıyorum. Şurada Levent'in olduğuna inanamıyorum. Bence hala yaşıyor gibi görüyorum. Çünkü tiyatroyu kurdu. Kadıköy'de bir salonu var çok güzel, orada yapacağı çok güzel şeyler vardı, düşündüğü... Levent zaten düşündüklerini hep hayata geçirmiştir. 80 senesinde biz Hodri Meydan'ı kurduğumuz zaman 'sahneye helikopteri indireceğim' diyordu, Üç Baba Hasan'da indirdi. Çok üzgünüm" diye konuştu.

"HOCAMIZI KAYBETTİK"

Nuri Alço ise, "Bu acıların karabulut gibi üstüste gelmesi bizi derinden üzdü. İki gün önce Sırrı Elitaş'ı Tük sinemasından kaybettik. Bugün de Levent Kırca'yı hocamızı, kaybettik. Acımız çok büyük. Ondan çok büyük talebeler yetişti. Gerçekten güldüren güldürürken de düşündüren ve mesaj veren çok büyük bir üstat. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Yağmura rağmen kalabalık bir topluluğun katıldığı törenin ardından Levent Kırca'nın cenazesi alkışlar ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

"UMARIZ YENİ ACI OLAYLARLA KARŞILAŞMAYIZ"

Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tören sonrasında gazetecilerin soruları üzerine, şöyle konuştu:

"Sanatçılar bir toplumu yücelten değerlerdir ve o değerlere toplumun her kesiminin saygı duyması gerekir. Levent Kırca bizim çok önemli bir değerimizdir. Hem güldüren, hem düşündüren bir değerdir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Onu sevenlere başsağlığı diliyoruz. Umarız yeni acı olaylarla karşılaşmayız. Bunu da özellikle Ankara'da patlama sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımız için söylüyoruz. Acı günler yaşıyoruz. O giderken 'Daha güzel bir Türkiye'de buluşmak umuduyla, daha güzel bir dünyada buluşmak umuduyla...' diye bir cümle kullanmıştı. Gerçekten de onun özlem duyduğu bir dünyayı hepimiz özlüyoruz. Daha huzurlu, barışın egemen olduğu güzel bir Türkiye'yi, güzel bir dünyayı hepimiz özlüyoruz." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ek Bilgi ve Fotoğraflarla Yeniden) - Usta Oyuncu Levent Kırca Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • CHP Genel Başkanı Özel:
    21:04 CHP Genel Başkanı Özel: "Marmaris'te de Muğla'da da Rantiyecilere Geçit Vermeyeceğiz"

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a kaptırmaya siz razı gelir misiniz? diye sordu. Muğla'da da 4 katı geçen bina olmadığını belirten Özel, "Eğer Muğla Büyükşehir’e AKP’nin adayı gelse, Muğla’da her yerde dikey mimarı, her yerinde rant söz konusu olacak. O yüzden Marmaris'te de Muğla’da da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement