Ehliyetlerde Yeni Düzenleme - Son Dakika
Ekonomi

Ehliyetlerde Yeni Düzenleme

Yürürlüğe girecek trafik yönetmeliği çerçevesinde sürücü belgesi almak zorlaşıyor. Yeni düzenlemeye göre 17 çeşit ehliyet olacak.

20.11.2014 16:41  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, tasarı halindeki Karayolları Trafik Yönetmeliği hakkında bilgiler verdi. Önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle trafikde köklü değişiklikler yapılacağını belirtti.

SÜRÜCÜ BELGELERİNE YENİ DÜZENLEME

Yeni yönetmelikle sürücü belgelerinde yaş sınırları değişiyor. Tecrübe şartı geliyor. Bir ağır vasıta ehliyeti almak için öncelikle B sınıfı ehliyet alması gerekiyor. Yaşı yeterli olsa bile bu zorunlu. Ayrıca stajyer sürücü adayı kavramı geliyor. Çıraklık dönemi olacak. 1 yıl stajyer sürücü adayı olunacak. Hata yapma toleransı az olan uygulamada 60 ceza puanı alan kişinin belgesi iptal edilecek.

EHLİYET SAYISI ARTACAK

17 çeşit sürücü belgesi olacak. Sürücü belgeleri 5 ila 10 yıllık periyotlarla değiştirilecek. Ağır vasıta sürücülerisağlık raporu şartıyla 5 yılda ehliyetlerini yenileyecek. Diğer sürücüler ise 10 yılda değiştirecek."

DİREKSİYON SINAVINDA BAŞARI ORANI YÜZDE 50

Sürücü belgesi edinmeyle ilgili son 1-2 yılda önemli değişiklikler gerçekleştiğini de anımsatan Yılmaz, "Son 1-2 yıldan beri sürücü eğitimlerinde ciddi değişiklikler oldu. Şimdi direksiyon sınavına girenlerin yüzde 50'si geçemiyor. Avrupa'da standardın bu düzeyde olduğunu görüyoruz."

SÜRÜCÜ BELGESİNİ ALMAYANLARIN HAKKI KAYBOLABİLİR

İsmail Yılmaz, sürücü belgesi alma hakkını elde eden, dosyasını aldığı halde Emniyet Müdürlükleri'nden ehliyetini almayanları uyardı. Bu durumdaki sürücülere 2 yıllık süre verildiğini hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Sürücü kursunu tamamlayıp, sonra sınava girerek başarılı olanlar sürücü kursundan dosyasını aldığı halde ehliyetlerini almayanlar için haklarını kaybetme tehlikesi var. Onlara 2 yıllık süre verilmişti. Bu sürenin son aylarıdır. Dosyasını aldığı halde ehliyeti almayanlar yakında haklarını kaybedebilir.

Ehliyetlerde Yeni Düzenleme
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ehliyetlerde Yeni Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • işçi: Siz önce şu randevu işini bir çözün. tam 15 gündür randevu alamıyorum :) saçma sapan bir sistem yapmışsınız. 22 0 Yanıtla
  • Yorgun: Hepsinden birer alalım 17 ehliyetimiz olsun para cok harcayacak yer lazım. Vatandaşda nasılsa 16 2 Yanıtla
  • Trafik terörü: Sanki adam gibi ceza kesiyorlar da ceza puanı düşerseniz. Önce trafik polisi görevini adam gibi yapsın. Millet mal mal araba kullanıyor trafik kültürü yok ehliyeti yenilesen ne yenilemesen ne 8 4 Yanıtla
  • ....: şu millete hayırlı ne iş yapcaksınız hep kepçeyle para almaktan menfaat yaratmaktan başka 10 2 Yanıtla
  • özkan: milleti soyma içgüdüsü 11 0 Yanıtla
  • kara murat: turkede para piti halgı nasıl kandırsak gazıklasak 10 0 Yanıtla
  • c: yaşım 40 ve 20 yıldır bu ehliyet almak artık zorlaşacak masalını dinliyorum 9 1 Yanıtla
  • Enise yilmaz: Allahtan ehliyetimiz var ?? 8 0 Yanıtla
  • ahmet yalçın: hazine ye para girermi bilmem ama ehlıyet işini emniyet yapacak olursa;bu vatandaşımızın vayyy haline. bir ehliyeti alabilmek için birgün bekleniyorsa yarın birgün toplu müracat lar da üst üste gelir 5 yıl sonra ehlıyetini alır. 5 1 Yanıtla
  • T.C: İŞSİZLERE İSTİHDAM YARATMAYA GEREK YOK HAZİNEYE GELİR ELDE ETMEK İÇİN BÖYLE PLANLAR YAPMAK YETERLİ GÖRÜLÜYOR HERHALDE, BUDA VERGİ TOPLAMANIN DEĞİŞİK BİR YOLU. 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement