Eğitime Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

Eğitime Kar Engeli

Kars, Osmaniye, Düzce, Bilecik, Ardahan, Balıkesir, Giresun, Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.

06.01.2015 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars, Osmaniye, Düzce, Bilecik, Ardahan, Balıkesir, Giresun, Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.

Kars'ın Sarıkamış ve Susuz ilçelerinde fırtına ve tipi nedeniyle merkez ile köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Susuz Kaymakamı Musa Evin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı köylerde eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verdiklerini söyledi.

Çoğu öğrencinin okullarına taşımalı sistemle gittiğini ifade eden Evin, "Bunun için riski göze alamadık. Şiddetli fırtına ve tipi nedeniyle okulları yarın tatil ettik" dedi.

Sarıkamış

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz de hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle dün öğleden sonra başlattıkları kar tatilini bir gün daha uzattıklarını bildirdi.

Gürbüz, yaptıkları toplantının ardından 7 Ocak Çarşamba ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullar için tatil kararı aldıklarını kaydetti.

Osmaniye

Osmaniye'de sağanak nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı il genelindeki tüm okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Düzce

Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim ve öğretime  7 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bilecik

Bilecik'te kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Osmaneli ilçesi dışında kent merkezi ve ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 7 Ocak Çarşamba ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Osmaneli ilçesinde ise aynı gün sadece taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime ara verildiği, ilçe merkezinde eğitime devam edileceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Ardahan

Ardahan'da kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ile Hanak, Çıldır ve Göle ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün verildiğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipinin eğitimi aksattığını belirterek, "İlk olarak Ardahan, yani il merkezine bağlı köylerde tatil kararı aldık ancak hava muhalefetinin arttığını görünce kent merkezi ile Hanak, Çıldır ve Göle ilçelerini de ekledik. Yarın Ardahan ve üç ilçemizin merkez ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yapılmayacak" dedi.

Balıkesir

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakamlıklarının aldığı kararla olumsuz hava koşulları nedeniyle Kepsut'da ilk ve orta dereceli okullarda, merkez Altıeylül ve Karesi ile Susurluk, Dursunbey, Sındırgı ve Bigadiç ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verildi.

Giresun

Giresun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Alucra, Çamoluk, Dereli, Doğankent ve Güce ilçesinin tamamında, Giresun kent merkezi ile Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinin köylerinde, Giresun kent merkezi ile Bulancak, Yağlıdere ilçe merkezlerinde ise taşımalı eğitime dahil okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba, Akkurt ve Şebinkarahisar'da ise 7-8 Ocak tarihlerinde ara verildiğini belirtti.

Burdur

Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 7 Ocak Çarşamba eğitime ara verildiğini bildirdi. - Ankara

Eğitime Kar Engeli
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitime Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement