"Eğitimde Kaos Var" - Son Dakika
Güncel

"Eğitimde Kaos Var"

Eğitim Sen Adana Şubesi, Eğitim İş Adana Şubesi ve Aktif Sen Adana Şubesi yöneticileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

06.09.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da eğitim iş kolunda faaliyet gösteren eğitim sendikaları Türk Eğitim Sen 1, 2 ve 3 Nolu Şubeler, Eğitim Sen Adana Şubesi, Eğitim İş Adana Şubesi ve Aktif Sen Adana Şubesi yöneticileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verdi. Kamil Köse, "Adana ve Türkiye'de Milli Eğitim Sistemi içinde yaşanan, ciddi manada demokrasiden uzak, adaletsiz, yandaş, 'benden olmayana hayat hakkı yok' bakış açısıyla gerçekleştirilen uygulamalardan dolayı bugün eğitimde kaos yaşıyoruz. Bugün okul müdürleriyle başlayan bu kaos, TEOG'daki yerleştirmeler, öğretmenlere gelecek olan rotasyon, müdür yardımcılarının görevden alınması arifesindeki sıkıntılar Adana'da ve Türkiye genelinde ciddi manada sorun oluşturdu. Şu anda eğitim öğretim Türkiye boyutunda çökmüş durumda. Dolayısıyla bunun yanlış olacağını, bu uygulamaların felakete sebep olacağını dile getiriyoruz. Bunun için birçok sendikayla birlikte hareket ediyoruz ve kamuoyundan destek istiyoruz. Sizin duruşunuzu, eğitim öğretime verdiğiniz önemi biliyoruz. Bu anlamda da Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi, siyasi partilerimizin il başkanlarını ziyaret ediyoruz" dedi.

OTURMUŞ SİSTEMLERLE DEVAM EDİLMELİ

Başkan Hüseyin Sözlü de, Türkiye'nin eğitiminde hayata geçirilen '4 artı 4' sisteminin sıkıntısının hala yaşandığını belirterek,"Orada '5 artı 3' gibi oturmuş bir sistemle devam ettirselerdi sıkıntı daha az olacaktı. Devletin kurumlarının kökleşmiş, kökleşmekte olan kurullarını yerle yeksan etme noktasında son dönemde milli eğitimde okul idarecileri üzerinde yapılan uygulama bunun ilk örneği değil. Kamu kurumlarının bir çoğunda bunu yaşıyoruz ve tasvip etmiyoruz. Devletin kurum ve kuruluşlarının zayıflıklarının giderilip, demokratik kültür içinde daha da geliştirilmesi gerekirken, demokratik kültüre aykırı şekilde oturmuşları da zafiyet noktasına taşıyan bakış açısı tahribat oluşturuyor. Tahribat büyüdükçe telafi için gereken zaman da uzayacak" diye konuştu.

PARTİZANCA DAVRANIŞLARDAN RAHATSIZIZ

Başkan Hüseyin Sözlü, konuşmasına şöyle devam etti: "Ben bu şehrin belediye başkanıyım, her siyasi görüşten insanın belediye başkanıyım ama bizim tarafsız olmamız demokrasiye ve cumhuriyete karşı tahripkar davranışlara da tarafsız kalacağımız anlamına gelmez. Ben hakkı yenilen hemşehrilerimizin kamu kurumlarındaki görevlilerin, okul idarecilerinin, müdürlerinin elbette yanındayım. Partizanca, demokratik kurumların, devlet kurumlarının tahrip edilip, arka bahçe haline getirilmesinden rahatsızız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Eğitimde Kaos Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement