Eğitim-Sen'den Meclis Önünde Bütçe Eylemi - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Sen'den Meclis Önünde Bütçe Eylemi

Eğitim-Sen\'den Meclis Önünde Bütçe Eylemi

Eğitim-Sen üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan 2015 eğitim ve yükseköğretim bütçeleriyle ilgili Türkiye çapında toplanan imzaları TBMM’ye sundu.

21.11.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Sen üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan 2015 eğitim ve yükseköğretim bütçeleriyle ilgili Türkiye çapında toplanan imzaları TBMM'ye sundu.

Eğitim-Sen üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan 2015 eğitim ve yükseköğretim bütçeleriyle ilgili eylem düzenledi. TBMM Dikmen Kapısı önünde düzenlenen eyleme HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da destek verdi. Eğitim-Sen üyeleri, "Ek ödemeler temel ücrete yansıtılsın", "Kayıplarımızı karşılayacak zam istiyoruz' yazılı dövizler açtı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, "Eğitim bütçesinden yatırımlara ayrılan pay 2002 yılında yüzde 17 iken, 2014 yılı itibariyle bu pay yüzde 9'a kadar gerilemiştir. Aynı dönemde eğitimin yükü büyük oranda velilerin sırtına yıkılmış, halkın cebinden yaptığı eğitim harcamaları son 12 yılda 5 kattan fazla artmıştır" dedi.

Açıklamanın ardından grup, eğitime yeterli bütçe ve okullara ödenek ayrılması, ekonomik kayıpların karşılanması için ülke çapında başlatılan imza kampanyasında toplanan imzaları TBMM'ye sundu.

Öte yandan Eğitim-İş üyesi bir grup da, TBMM Dikmen girişinde görüşülecek Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini protesto etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Sen'den Meclis Önünde Bütçe Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement