Suriyeli Muhaliflerin "Eğit-Donat" Programından Sıfır Mezun Çıktı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Muhaliflerin "Eğit-Donat" Programından Sıfır Mezun Çıktı

Suriyeli Muhaliflerin "Eğit-Donat" Programından Sıfır Mezun Çıktı

ABD-Türkiye-Suudi Arabistan ve Katar ortaklığıyla planlanan 'Suriyeli muhalifleri eğitip donatma programı'na katılan kişi sayısı 100'ü bulmadı. Programı tamamlayan kişi sayısı ise sıfır.

01.07.2015 12:00  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar ile birlikte planladığı Suriyeli muhalifleri eğitip donatma programı, tökezliyor.

Hesapta bu yıl 5400 kişi eğitilecekti ama şu ana kadar eğitime alınan kişi sayısı 100'ü bulmadı. Eğitimi tamamlayan kişi sayısı ise sıfır. ABD'nin 500 milyon dolar bütçe ayırdığı program, 3 yılda 15 bin kişilik bir ordu oluşturmayı hedefliyor. ABD seçilecek kişilerle ilgili iki önemli kriter belirlemişti: Eğitilecek kişilerin tehlikeli gruplarla ilişkisi olmayacak ve IŞİD'le savaşmayı kabul edecek.

Kriterler konusunda Türkiye ile anlaşmazlık yaşanmıştı. Türkiye 'ılımlı ordu'nun hem IŞİD hem rejimle savaşmasını şart koşarken ABD, IŞİD'le savaşı öncelik haline getirmişti.

6 BİN KİŞİDEN 1500'Ü KABUL EDİLMİŞTİ

AP'ye göre mayısta başlayan programa gönüllü olan 6 bin kişiden 1500'ü kabul edildi. Ancak elemeden geçenlerden bir kısmı sonradan ortaya çıkan sorunlar ve sakıncalı ilişkileri nedeniyle evlerine gönderildi.

Hangi ülkede kaç kişinin eğitildiğine dair detay verilmedi. Pentagon daha önce Ürdün'de 90 kişinin eğitime alındığını açıklamıştı.

Yetkililer hâlihazırda eğitime alınan kişi sayısının 100'ün altına düştüğünü kaydetti.

KIRŞEHİR'DE BAŞLAYAN EĞİTİME 400 KİŞİ KABUL EDİLMİŞTİ

Bu yıl Türkiye'de eğitilecek kişi sayısı 2 bin olarak belirlenmişti.

Kırşehir'de başlayan eğitim için 3 bin kişi başvurmuş ama sadece 400'ü kabul edilmişti.

Pentagon sözcüsü Steve Warren, elemede kriter çıtasının çok yükseğe konulduğunu söyledi.

"ABD'LİLER SADECE IŞİD İLE SAVAŞMAYI İSTEYEN ASİLERİ EĞİTMEK İSTİYOR"

Halep'teki muhalif komutanlardan Abdülcebbar Ebu Sabit, Amerikalıların daha çok ordudan ayrılmış askerlere ilgi gösterdiğini belirterek, "ABD'liler sadece IŞİD ile savaşmayı isteyen asileri eğitmek istediklerini söylüyor. Savaş IŞİD, rejim ve devrime karşı herkese karşı yürütülmeli." dedi.

Kaynak: Radikal

Son Dakika Güncel Suriyeli Muhaliflerin 'Eğit-Donat' Programından Sıfır Mezun Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Vatandaş: Bide 50 tane ypg alın nasıl askerler herkes görsün 28 26 Yanıtla
  • d e w r o: İşte kobaniye saldıran Türkiye nin kahramanları bunlar sözde öso aslında bunlar işid 11 9 Yanıtla
  • ahmet kara: bu suriyeliler ulkeleri icin savasmaktansa,turkiye ye kacip dilenmeyi tercih eden serefsizlerdir. atin bu serefsizleri disari,irkimizi bozmasinlar.zaten bu araplar degilmi,arap cephesinde,osmanli askerini,2 altina ingilizlere satan serefsizler. 18 2 Yanıtla
  • el-Diablo: kefen giyen akapeliler gitsin savaşa 17 2 Yanıtla
  • Vakkas: Türkiyenin ipiyle kim kuyu ya iner. Yerinde durmayan uzuv gibi bi önde bi arkada :))) 8 10 Yanıtla
  • mehmet kılıç: özgürsurye ordusu diye brşey olmaz o plan tamamen tayıp beyin hayalürünüdir recep beyin hayal etiyi alevilere ve kürtlere karşı savaştırmak istediyi işid çilerdir neyazıkki onlarda amerikanın hesabına gelmemektedirler 16 1 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Gülmek benimde hakkım ...)) 16 0 Yanıtla
  • Ergin: Benim 33 binlira borcumu kapat amerika gideyim isidi bitireyim ben john rambo :) 6 7 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : PKK ypg faşist bir Kürt bölücüsü birgün Türkiye'ye gelirse ezerler sizi köpekler 3 6 Yanıtla
  • Gavurdağlı: Kobani için sağ solu yakanlar nerede? kobani için canlı kalkan olmak isteyenler nerede? Sanki kürtleri ayırt eden varmış gibi her defasında Cennet gibi ülkemizi yakmaya çalışanlar nerede? 1 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.

  • Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor
    16:00 Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor

    Hatay'da yaşanan deprem sonrası evi yıkılan Osman Kara, TOKİ tarafından inşa edilen yeni evinin anahtarını alarak mutluluğunu dile getirdi. Hatay'da TOKİ tarafından yapılan konutlar, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.


Advertisement