Eğirdir'de Klasik Müzik Festivali Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Eğirdir'de Klasik Müzik Festivali Düzenlenecek

Eğirdir Belediyesince düzenlenecek klasik müzik festivalinde 1 ay boyunca isteyenlere piyano, keman ve flüt eğitimi verileceği bildirildi.

30.06.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğirdir Belediyesince düzenlenecek klasik müzik festivalinde 1 ay boyunca isteyenlere piyano, keman ve flüt eğitimi verileceği bildirildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yaptığı yazılı açıklamada, belediyece ilk kez düzenlenecek festivallin 20 Temmuz-16 Ağustos tarihlerinde eski zabıta lokalinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Festival kapsamında isteyenlere ücretsiz piyano, keman ve flüt kursu da verileceğini kaydeden Şengöl, açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

"Gençlerimizin klasik müziği yakından tanıyabilmeleri, müzik öğrencileri için de eğitici ve yaratıcı olanakları sağlayabilmek öncelikli amacımızdır. Herkesin müzik dinlemesini, müzikle buluşmasını, müzikle yaşamasını sağlayabilmek için yola çıktık. Festivalde her şey gönüllülük esasına dayanarak yapılıyor ve yapılacak. Şu anda ülkemizde düzenlenen benzeri organizasyonlardan farkı da bu. Tüm çalışmalar Eğirdir Belediyesi desteğiyle ve bireysel katkılarla yapılıyor. Düzenlenecek tüm atölyeler ücretsiz olacak. Atölyelerde ülkemizin çeşitli konservatuvarlarından öğrencilerimiz öğretici olarak ücret almadan ders verecekler."

Enstrümanların bir kısmını belediyenin aldığını, bir kısmını da Eğirdirliler'den topladıklarını anlatan Şengöl, her şeyin amatörce yapıldığını, bu şekilde 3 enstrümanda ders verileceğini belirtti. Şengöl, festivalde ayrıca çok sayıda sanatçının gösteri düzenleyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğirdir'de Klasik Müzik Festivali Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement