Ege Teknopark Hayata Geçti - Son Dakika
Yerel

Ege Teknopark Hayata Geçti

Ege Teknopark Hayata Geçti

Ege Üniversitesi yeniliklerine ekosistemin en önemli tamamlayıcısı olan Teknopark’ı ekledi.

26.10.2014 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi yeniliklerine ekosistemin en önemli tamamlayıcısı olan Teknopark'ı ekledi. ideEGE TGB kuruluşunun imza töreni Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ardından ideEGE-TGB'nin ilk binası "İNCİ"nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Cevahir Uskurt, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan vekili İbrahim Gökçeoğlu, akademisyenler ve projeye katkıda bulunanlardan oluşan bir çok isim katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Tüm birimleriyle bölgenin ve ülkenin gerek bilimsel gerekse de ekonomik gelişimine yön vermeye, destek olmaya çalışan Ege Üniversitesi, yıllardır sürdürmeye çalıştığı yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesi konusundaki çalışmalarını Teknoloji Geliştirme Bölgesi kapsamında sürdürüyor. Bu bağlamda yapılan çalışmaların en önemli tamamlayıcısı Teknopark'ın açılışıdır. Ege Üniversitesinin en heyecanlı en gelişmeye açık en geleceğe dönük en sevinçli ve omuzlarındaki ağırlığın arttığı gününe hoş geldiniz. Tarihin hiçbir döneminde toplumun refahı üniversitelerin çalışmalarıyla iç içe değildi. Küreselleşme çağında yaşıyoruz. Girişimciliğin arttığı, uluslararası ilişkilerin önem kazandığı bir çağdayız. Bilgi toplumunun artmış olması biz üniversitelere de farklı sorumluluklar yüklüyor. Üniversiteler toplumun beklentileri doğrultusunda nitelikli insan yaratmayı görev edinmiştir" diye konuştu. Prof. Dr. Yılmaz, yerel özellikleri ekonomiye katabilmek ve bölgeye fayda sağlayabilmek için çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçeoğlu "Sanayiciler olarak sloganımız üretim yoksa kalkınma hayaldir. Bu noktada teknopark sanayi ve üniversiteyi daha yakın bir çalışma ortamına sokacaktır" dedi.

Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Cevahir Uskurt," Türkiye'nin tüm illerinden teknoloji geliştirme bölgesi için destek talepleri alıyoruz. Bu bağlamda değerlendirme yaparken şehrin kapasitesi ve potansiyelini göz önünde bulunduruyoruz. Fakat İzmir Ege Üniversitesi'nden gelen talepte irade vardı, heyecan vardı ve biz bu işi yapabiliriz kapasitesi vardı. Bizler de gelen talepler doğrultusunda üzerimize düşeni yapmaktayız" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise açılışta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Bu çalışmalar ülkemiz ve İzmir için sevindirici gelişmelerdir. Toplum bilgiyle üretim arasındaki ilişkiyi iyi kurabiliyorsak ülke olarak da çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini koymuşuz demektir. Bu çalışmalar bu bağlamda önemli gelişmelerdir. Üniversitelerde Teknoparkların bilim yuvalarının çalışmasına yön vererek bilim insanlarının yetiştirilmesinde önemli rol oynuyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege Teknopark Hayata Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement