Efsane Boksör Seyfi Tatar'a Vefasızlık Örneği - Son Dakika
Spor

Efsane Boksör Seyfi Tatar'a Vefasızlık Örneği

Efsane Boksör Seyfi Tatar\'a Vefasızlık Örneği

Antalya’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski milli boksör Seyfi Tatar (70) Manavgat’ta son yolculuğuna uğurlandı.

24.11.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski milli boksör Seyfi Tatar (70) Manavgat'ta son yolculuğuna uğurlandı. Kavaklı Mezarlığı'ndaki cenaze töreninde tam anlamıyla vefasızlık örneği yaşandı. Ay-Yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için yıllarını veren Türkiye'nin en önemli boksörlerinden Seyfi Tatar'ın cenaze töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik dışında hiçbir yetkilinin bulunmaması cenazeye katılanları üzdü.

Cenazede Tatar'ın ailesi ve eski sporcu arkadaşlarının yanı sıra Avşar Spor Merkezi antrenörü Yasin Avşar ve az sayıda vatandaş hazır bulundu.

Cenaze sırasında oldukça üzgün olduğu gözlenen ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Seyfi Tatar'ın eşi Fevziye Tatar, eşinin emekli olmasının ardından 1999 yılında ailecek Manavgat'a gelerek Evrenseki'den ev aldıklarını ve burada yaşamaya başladıklarını belirterek, "3 yıl önce Manavgat Devlet Hastanesi'nde omuriliğinden ameliyat oldu. Birkaç hafta önce akciğer kanserine yakalandığını öğrendik. 3 gün içerisinde bizi bırakıp gitti" dedi.

Fevziye Tatar, eşinin son yıllarda en büyük isteğinin torununu görmek olduğunu, bunu da oğlunun çocuğu olan 8 aylık Arda Seyfi Tatar ile tattığını ve büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, kucağına aldığı Arda Seyfi Tatar'ı bağrına basarak gözyaşı döktü.

Cenazeye katılan boksörler adına kısa bir konuşma yapan Türkiye Boksörler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi BJK Boks Antrenörü Zeki Karalı, "Türk boksunun gelmiş geçmiş en önemli boksörlerinden Seyfi abimize son görevimizi yaptık. Gönlümüz yıllarca beraber yaşamayı isterdi ama takdiri ilahinin önüne geçilemiyor. Mekanı cennet olsun. Biz boksörler derneği olarak yeni bir oluşumuz. Gönül böyle cenazelerde buluşmayı arzu etmiyor ama bundan böyle hayatını boksa hizmet vermiş, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş meslektaşlarımıza sahip çıkıp maddi manevi destekler sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Seyfi Tatar'ın aynı kiloda mücadele ettiği, ezeli rakibi ebedi dostu Eraslan Doruk, Tatar'ın Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en büyük boksör olduğunu belirterek, "Ben kendisiyle 10 kez müsabaka yaptım. Hep abi-kardeş ilişkimiz vardı. Ringde kıyasıya dövüşür, bitiş gongu ile birlikte birbirimize sarılıp kutlardık. Arkadaşlığımız bugünlere kadar devam etti. Oğullarının kirvesi oldum. Seyfi Tatar'ı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyorum. O benim en iyi dostumdu" ifadelerini kullandı.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Tatar ailesi Kavaklı Mezarlığı'nda taziyeleri kabul etti. Türkiye'nin değişik yerlerinden cenazeye gelen eski boksörler Tatar'ın Evrenseki'de bulunan evine gitti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Efsane Boksör Seyfi Tatar'a Vefasızlık Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement