Efkan Ala: Cizre'nin Birkaç Güne Kadar Biteceğini Düşünüyoruz Sur Belki Bir İki Hafta Alabilir - Son Dakika
Güncel

Efkan Ala: Cizre'nin Birkaç Güne Kadar Biteceğini Düşünüyoruz Sur Belki Bir İki Hafta Alabilir

İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

02.02.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Güneydoğudaki operasyonlara ilişkin Ala, " Cizre'nin birkaç güne kadar biteceğini düşünüyoruz. Sur'da belki bir iki hafta alabilir. Ama orada da yüzde 85, 90'a geldi. Cizre'de temizlenen hendek, çukur, bomba düzeneklerinin kaldırılması yüzde 99'a ulaşmıştır. Bir bina yok ki orada 80, 100 ev kaldı diyorum. Onların herhangi birinin içerisinde bu söylediğiniz kişiler var. İstihbarı bilgilerimiz de bu yönde. Fazla ses çıkarmanın arkasında da bu yatıyor" dedi.

Operasyon bölgelerindeki "terör master planı" yeni karakollar, yeni güvenlik önlemleri iddialarını değerlendirmesi istenen Ala, "Güvenlik hizmeti için politikalarımızı gözden geçiriyoruz. Daha öncede sınırlarda karakollar yaptık. Karakol yapmak, polis merkezi inşa etmek bizim kamu hizmetini sunabilmemiz için önemli görevlerimizden biri. Mahallelerin konumunu, ilçelerin güvenlik ihtiyacını yeniden gözden geçiriyoruz. Milletimize daha kaliteli güvenlik hizmeti sunabilmek için, jandarma karakollarını… inşa edeceğiz, ediyoruz zaten. Bugün ki şartları dikkate alan anlayışla gözden geçiriyoruz" diye konuştu.

(SIRP UYRUKLU KESKİN NİŞANCI YAKALANDIĞI İDDİALARI) "BU DOĞRU DEĞİL"

Cizre'de Sırp uyruklu keskin nişancı yakalandığı iddialarının sorulması üzerine Ala, "Bu doğru değil. Yabancı keskin nişancılar oldu. Sayın Başbakanımızın da açıkladığı gibi. Uyruğunu belirttiğiniz yerden bir yerden keskin nişancı olduğuna dair haberler spekülasyon. Biz uyruk açıklamıyoruz. Suriye'ni durumu ortada tabi oradan ülkemize geçişler olabiliyor. Sınır güvenliğini alıyoruz ama geçişler olduktan sonra da yakalananlar oluyor" diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZIN ÖRNEKLEMESİ TOLEDO'NUN KÜLTÜR, TURİZM MERKEZİ OLMASI İLE İLGİLİ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sur için Toledo benzetmesi yaparak yeniden inşa edileceği yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Ala, "Sayın Başbakanımızın örneklemesi Toledo'nun kültür, turizm merkezi olması ile ilgilidir" dedi.

"İNSAN KAÇAKÇILIĞI KONUSUNDA EMNİYETTE BİR HAFTA,10 GÜN İÇERİSİNDE YENİ BİR DAİRE OLUŞTURULACAK"

İnsan kaçakçılığı ile mücadele konusunda emniyet içerisinde bir hafta,10 gün içerisinde yeni bir daire oluşturulacağını belirten Ala, "Sınıra ilişkin ise bir çok bakanlık birlikte sorumlu. Düzenleme ile uyumlu bir çalışma ve etkin bir çalışma yapılacak" dedi.

"CİZRE'DE BİZE SÖYLENEN YERLERE DEFALARCA AMBULANS GÖNDERİLDİ"

Cizre'de bir binanın bodrum katındaki yaralılara ilişkin bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı: "Spekülatif haberler. Bize söylenen yerlere defalarca ambulans gönderildi. Belediyenin ambulansı ayrıca gönderildi. Hiç söylen şey olmadı. Ambulanslara ateş edildi. Zaten çukurlar kazılmış, barikatlar yapılmış. Oradan çıkarılsın dendiğinde de gelmediler. Belediyenin sağlıkçılarını gönderdik yine gitmediler ya da gidemediler. Barikatlardan teröristlerin yaptığı ateşten ve çukurlardan gidemediler. Algı yönetimi var. Gerçeği örtemezsiniz. 50 güne yakın sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

CİZRE'DE TEMİZLENEN HENDEK, ÇUKUR, BOMBA DÜZENEKLERİNİN KALDIRILMASI YÜZDE 99'A ULAŞMIŞTIR

Cizre'de temizlenen hendek, çukur, bomba düzeneklerinin kaldırılması yüzde 99'a ulaşmıştır. Bugün 80, 100 ev civarında bir yer kalmıştır. Birkaç gün içerisinde oralarda temizlenecektir. sona gelmiş ve başarıya ulaşmış bu durumu anlaşılıyor ki bir kurgu yapılmış bu kurguda ortaya çıktı. Bizim için yaralı yaralıdır. Bir yargılama merci değiliz. Alırız yaralıyı kimse tedavi eder sonra da yargılanır. Berrak, tertemiz, doğru dürüst iş yaparız.

BİR BİNA YOK Kİ ORADA 80, 100 EV KALDI DİYORUM

Bir bina yok ki orada 80, 100 ev kaldı diyorum. Onların herhangi birinin içerisinde bu söylediğiniz kişiler var. İstihbarı bilgilerimiz de buı yönde. Fazla ses çıkarmanın arkasında da bu yatıyor.

BUNU DURDURMANIN KOLAY BİR YOLU VAR

Çok fazla ses çıkararak belki bunu durdurabilir miyiz diye uğraşıyorlar. Bunu durdurmanın kolay bir yolu var. Oy aldıkları vatandaşa bu eziyeti yapanlara karşı duracaklar. Kendilerini sandıktan Meclis'e gönderenlere, vatandaşlarımıza sorumluluklarını yerine getirecekler. Çukurları doldurtacaklar. Silahları bırakacaklar. Ondan sonra bu meseleler bitecek.

CİZRE'NİN BİRKAÇ GÜNE KADAR BİTECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ SUR'DA BELKİ BİR İKİ HAFTA ALABİLİR

Cizre'nin birkaç güne kadar biteceğini düşünüyoruz. Sur'da belki bir iki hafta alabilir. Ama orada da yüzde 85, 90'a geldi."

PYD'nin savaş çağrısı iddialarını değerlendirmesi istenen Ala, "Bizim için terör örgütü terör örgütüdür" dedi.

(BÜLENT ARINÇ'IN SÖZLERİ) "DİSİPLİN SÜRECİ İLE İLGİLİLİ ONU PARTİ YETKİLİ KURULLARI, YÖNETİCİLERİ BİLİRLER"

Bülent Arınç'ın açıklamalarını değerlendirmesi istenen Ala, "Kasıtlı değilse yanlış bir tahmin. Gizemli sözler söylendi mi bunun sonu gelmez. Disiplin süreci ile ilgili onu parti yetkili kurulları, yöneticileri bilirler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Efkan Ala: Cizre'nin Birkaç Güne Kadar Biteceğini Düşünüyoruz Sur Belki Bir İki Hafta Alabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement