Efes Gelirini Katladı - Son Dakika
Yerel

Efes Gelirini Katladı

Efes Gelirini Katladı

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki Efes Antik Kenti'nin yılın ilk 6 ayında 4 milyon lira olan geliri, Temmuz ve Ağustos ayındaki ziyaretlerle 8 milyon liraya yükseldi Türkiye'nin yurt dışında en çok tanınan tarihsel zenginliklerinden Efes'i Ocak ve Ağustos ayları arasında 1 milyon 250 bin kişi gezdi.

24.09.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EFSUN YILMAZ - UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki Efes Antik Kenti'nin yılın ilk 6 ayında 4 milyon lira olan geliri, Temmuz ve Ağustos ayındaki ziyaretlerle 8 milyon liraya yükseldi.

AA muhabirinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, İzmir'deki Arkeoloji, Atatürk, Tarih ve Sanat müzeleri, Agora, Efes, St. Jean Anıtı, Yamaç Evleri, Bergama Müzesi, Akropol, Asklepion, Bazilika, Çeşme, Ödemiş ve Tire müzeleri ile Çakırağa Konağı'nı 1 Ocak ve 31 Ağustos tarihler arasında 1 milyon 946 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye'nin yurt dışında en çok tanınan tarihsel zenginliklerinden Efes Antik Kenti, 1 milyon 250 bin ziyaretçi sayısı ile müze ve ören yerleri arasında yine en çok ilgi çeken bölge oldu.

Efes Antik Kenti'nin yılın ilk altı ayında 4 milyon lira olan geliri de Temmuz ve Ağustos ayındaki ziyaretlerle 7 milyon 788 bin liraya yükseldi.

Tarihi MÖ 6'ncı bin yıllara uzanan Efes'in geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı.

Bergama'daki artış dikkat çekici

Efes Antik Kenti'nin gelir ve turist sayısındaki birinciliğini korumasına karşın ziyaretçi ve gelir konusunda en büyük artış, UNESCO'nun Dünya Miras Listesine bu yıl kabul edilen Bergama'da oldu.

Bergama Müzesi'nin 2013 yılının ilk 8 ayında 14 bin 219 olan ziyaretçi sayısı, bu yıl 16 bin 545'e, Akropol ziyaretçisi 139 bin 525'ten 148 bin 857'ye, Bazilika ziyaretçisi 5 bin 157'den 11 bin 537'ye yükseldi.

Asklepieon'u ise geçen yıl ilk sekiz ayda 82 bin 122, bu yılın aynı döneminde 83 bin 434 kişi gezdi.

Bergama ve çevresindeki tarihsel zenginliğin ziyaretçileri 1 milyon 300 bin liranın üstünde gelir getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının İzmir'deki müze ve ören yerlerinin toplam geliri de 11 milyon liraya çıktı.

Ediz: "2014 ciddi artış getirdi"

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz de 2014 yaz aylarının kentteki ören yerleri için oldukça iyi geçtiğini ve ciddi gelir artışı olduğunu belirtti.

Bakanlığın özellikle Efes ve Bergama'da son 2-3 yılda yaptığı düzenleme çalışmalarıyla ören yerlerinin herkes için erişilebilir hale geldiğini kaydeden Ediz, "2015 yılında Efes Antik Kenti'nin de UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesini arzu ediyoruz" dedi.

Ediz, Teos ve Metropolis bölgelerinin de 2015 yılı için ücretli girişe hazır hale geldiğini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Efes Gelirini Katladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement