Efeler'de Mera Islah Alanlarında İnceleme Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Efeler'de Mera Islah Alanlarında İnceleme Yapıldı

Efeler\'de Mera Islah Alanlarında İnceleme Yapıldı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, Efeler İlçesi Kadıköy Mahallesi’nde devam eden mera ıslah çalışmalarını inceledi.

19.08.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, Efeler İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde devam eden mera ıslah çalışmalarını inceledi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Efeler İlçesi Kadıköy Mahallesi Mera Islah ve Amenajmanı Projesi kapsamında mera alanında çalışmalar devam ediyor. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, Mera Islah ve Amenajmanı Projesi'nde 9 adet parselden oluşan 695 dekar yüzölçümüne sahip mera alanında yapılan çalışmaları inceleyerek teknik elemanlardan bilgi aldı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik'in de katıldığı incelemede Kadıköy Mahalle Muhtarı Doğan Altan, yabancı bitkilerin yoğunluğunun otlatma ve hayvan güvenliği açısından sıkıntı oluşturduğunu, evsel ve inşaat atıkları temizlenip tesviye yapılmadan önce kullanamadıkları mera parselinin de artık kullanıma kazandırılmasından dolayı mahalle sakinlerinin ve kendisinin memnuniyetini ifade ederek teşekkür etti.

2020 YILINA KADAR UYGULANACAK PROJENİN MALİYETİ 200 BİN TL

Kadıköy Mahallesi'nde devam eden mera ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren İl Müdürü Mustafa Bircan, "Yapılan çalışmalarla yabancı bitkilerinin tamamının kökleri ile birlikte toprak kaybına neden olmayacak şekilde sökülerek mera parsellerinden uzaklaştırılması ve sökülen bitkilerin bulunduğu alandaki toprağın düzeltilmesi ve temizleme biçimi yapılması, 58 dekar mera parseli üzerindeki toprak niteliğinde olmayan inşaat atıkları, taş ve çöp gibi malzemenin meradan uzaklaştırılmasının ardından mera arazisinin tesviye edilmesi işlemleri tamamlandı. Koruma, planlı otlatma, gübreleme, yabancı ot mücadelesi ve arazi tesviyesi ıslah faaliyetleri sonucunda kaba yem üretimini ve kalitesini arttırarak mahalledeki kaba yem ihtiyacının bir kısmının mevcut mera parsellerinden karşılanması hedefleniyor. 2015-2020 yılları arasında uygulanacak projenin toplam maliyeti yaklaşık 200 bin TL değerinde.Yapılacak çalışmalarla, mera parsellerindeki yabancı bitkiler; Kova (Juncus sp.) ve Ilgın (Tamarix sp.) tamamının kökleri ile birlikte toprak kaybına neden olmayacak şekilde sökülerek mera parsellerinden uzaklaştırılacak. Sökülen bitkilerin bulunduğu alandaki toprağın düzeltilecek ve temizleme biçimi yapılacak. Mera parseli üzerindeki toprak niteliğinde olmayan inşaat atıkları, taş, çöp vb. malzemenin meradan uzaklaştırdıktan sonra mera arazisinin tesviye edilecek. Projeyle yılda 13 bin 850 kilogram 20.20.0 kompoze adlı özel gübre ile gübreleme, doğal tohumlama için münavebeli(nöbetleşme) otlatma planı uygulaması yapılması, hayvancılık faaliyetleriyle ilgili eğitim çalışması yapılması planlanıyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler'de Mera Islah Alanlarında İnceleme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement