Efeler'de "Kadın Dayanışma Merkezi" İçin Harekete Geçildi - Son Dakika
Yerel

Efeler'de "Kadın Dayanışma Merkezi" İçin Harekete Geçildi

Efeler\'de "Kadın Dayanışma Merkezi" İçin Harekete Geçildi

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu,”Kadın Dayanışma Merkezi” için kolları sıvadı.

20.10.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu,"Kadın Dayanışma Merkezi" için kolları sıvadı.

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimlerinde "Kadın Dayanışma Merkezi" açacaklarını vaat ededen Gülsevil Ergünoğlu, başkan seçilir seçilmez konuyla ilgili çalışmalara başladı.

Efeler Belediyesi sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarları ile bir araya gelen Ergünoğlu, "Kadın Meclisi seçimlerinde, yöremizdeki eşinden şiddet görmüş, boşanmış durumda olan kadınlarımıza Kadın Dayanışma Merkezi açacağımızı söylemiştik. Bu projemiz doğrultusunda çalışmalarımıza ilk olarak mahalle muhtarlarımızla bir araya gelerek başladık. Projemiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca desteklenecek. Muhtarlarımızla istişare toplantısı yaptık. Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak muhtarlarımızdan; görev yaptıkları bölgelerdeki yaklaşık kadın sayısı, eşinden şiddet görmüş, boşanmış ve adli vaka verileri, kadınların karşılaştıkları sorunlar, kadınlarımızın acil çözüm bekleyen sorunları, ürettikleri gıda, el ürünleri v.s konulardaki beklentilerin tespiti, muhtarların bulundukları bölgede kurulmuş olan kadın dernekleri, vakıflar, örgütlerin tespitini talep ettik. Muhtarlarımızdan gelecek bilgiler doğrultusunda harekete geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadınların toplumdaki yerinin önemine de değinen Gülsevil Ergünoğlu, "Kadının fizyolojik, sosyal ve ruhsal anlamdaki sağlıklı oluşu, başarısı toplumun hatta ülkenin başarısı demektir. Çünkü bir ülkenin gelişmesinde en büyük faktörlerden biri kadındır. Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu durumun bilincinde olarak harekete geçmektedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler'de 'Kadın Dayanışma Merkezi' İçin Harekete Geçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement