Efe Dağcılık Yeni Rotalar Keşfediyor - Son Dakika
Yerel

Efe Dağcılık Yeni Rotalar Keşfediyor

Efe Dağcılık Yeni Rotalar Keşfediyor

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu, önümüzdeki sezonda programlarına yeni rotalar ekleyecek.

09.04.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu, önümüzdeki sezonda programlarına yeni rotalar ekleyecek.

Efe Dağcılık'dan Mümtaz Saygı, Şefik Canyurt ve İlhan Biçer önümüzdeki sezonda proğramlarına yeni rotalar eklemek üzere, Muğla ilinin Milas ilçesindeki Batı Menteşe Dağları'nın uzantısı olan Beşparmak (Latmos) Dağları'na rota keşfine gittiler. Kapıkırı'nda Bafa Gölü'nün yanına kamp kuran Efe Dağcılar iki gün Beşparmak (Latmos) Dağları'nda rota çalışması yaptı.

Beşparmak Dağları rota keşfi hakkında bilgi veren emekli Sanat Tarihi öğretmeni Mümtaz Saygı, "Efe Dağcılık olarak önümüzdeki sezonda doğasever dostlarımız için yeni rotalar eklemeyi düşünüyoruz. Beşparmak (Latmos )Dağları hem dağcılık hemde tarihi ve doğası ile çok ilginç bir yer. Beşparmak (Latmos )Dağları diğer dağlardan çok farklı. Büyük kaya kütlelerinden toprak görmeniz mümkün değil. Kendinizi farklı bir gezegendeymişsiniz sanırsınız. Beşparmak (Latmos )Dağlarının 1353 rakımlı Tekerlek Tepesi zirvesine değişik rotalardan çıkılıyor. Beşparmak Dağları'ndaki, Yediler Manastırı Gölyaka Köyü'nden çıkılan bir patika yolla ile gidiliyor.

Antik kent Latmos'un doğusunda, dağ yamacında yer alan Yediler Manastırı'nda doğudaki bir kayanın içinde H. İsa'yı betimleyen freskler bulunmaktadır. Gölyaka Köyü ile Karahayıt Köyü'nde büyük kaya kütlelerinin oyuk taraflarına yapılan tarih öncesine ait madeni boylarla çizilmiş insan figürleri, semboller ve hayvan resimleri çok ilgi çekicidir. Efe Dağcılık olarak önümüzdeki sezonda Beşparmak (Latmos ) Dağları ve Antik kentleri de programımıza almayı düşünüyoruz. Buradan doğaseverleri dağcılık faaliyetlerimize katılmalarını öneriyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efe Dağcılık Yeni Rotalar Keşfediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement